Søndag 28. januar arrangerer Flå IL det tradisjonsrike Flårennet i lysløypa på Fremo.

- Vi har bra med snø i løypa nå. Det var fine forhold da barn hadde skilek der tidligere denne uka. Hvis været holder seg, blir det kjempefint å gå skirenn neste helg, sier rennleder Anders Holte til Trønderbladet.

Snøfattige vintre har noen år ført til at idrettslaget har måttet flytte eller avlyse rennet, men i fjor var det nok snø til å gjennomføre arrangementet.

- I fjor var det rundt 120 påmeldte. Vi ligger ikke helt på samme nivå i år, men det pleier å komme flere påmeldinger den siste uka. Deltakerantallet har vært jevnt de senere årene, opplyser han.

Ingebrigt Eidshaug, Magnus Holte og Jonas Berget Tangvik fra Flå IL gikk Flårennet i fjor. Foto: Gunn Heidi Nakrem

Flårennet, som gås i fristil, er for skiløpere i alderen seks år og opp til senior. Det var i fjor at seks- og sjuåringene for første gang fikk delta.

- I utgangspunktet skal de minste gå én kilometer, men vi har kortet ned løypa litt og laget en sløyfe på 700 meter. Tanken er at det ikke skal være så stor terskel å melde seg på, sier Holte, og legger til at skisentusiaster fra både dalføret og Trondheim bruker å delta på rennet.

Ifølge rennlederen er skiinteressen for tiden litt fallende i idrettslaget på Ler. Flere faller av når de kommer i en viss alder.

- Det går litt bølgedaler, men vi håper at Flårennet kan glede og inspirere barna til å fortsette med ski, forteller han.

Når løperne har kommet i mål blir det fortløpende premieutdeling ved skihytta på Fremo. Her blir det også flere uttrekkspremier.