Førstkommende lørdag skulle det etter planen ha yret med liv og unge skiløpere i lysløypa på Fremo. Sist helg måtte derimot arrangørene innse at det blir vanskelig å avvikle det tradisjonelle Flårennet.

Les også: Størenrennet avlyst - nok en gang

– Utrolig trist

Også Sigurd Fremos minneløp 3. januar måtte avlyses på grunn av snømangelen.

– Vi ventet i det lengste, men det er ikke noe snø i løypene. Vi har vurdert å flytte det til Hauka, der vi var for et par år siden, men også der er det for usikkert, sier rennleder Svanhild Engan i Flå IL ski til Trønderbladet.

– Det er utrolig trist å avlyse skirenn, men slik er det mange plasser nå. Vi prøver å hjelpe hverandre i skigruppene i området når slikt skjer, og det er veldig positivt. Likevel – det er lite vi kan gjøre så lenge snøen ikke kommer.

Avventer ny dato

På søndag var det ifølge Engan brukbare forhold i Hauka, men fraværet av nedbør, i tillegg til kraftig vind, vil trolig ikke gjøre løypene mindre isete.

– Nå må vi nesten vente til det kommer snø før vi møtes og vurderer en ny dato. Å legge det til en kveld midt i uka kan være et alternativ, sier hun.

Engan sier situasjonen er særlig trist med tanke på de yngste løperne og rekrutteringen i framtida. Denne vinteren har det blitt mye gåing på skøyter for de ferskeste, mens de eldre har kjørt til Selbuskogen for å trene.

Les mer i Trønderbladet lørdag.

Svanhild Engan i Flå IL ski sier det er trist at snøen ikke kommer. Nå håper de å likevel kunne avvikle Flårennet på en hverdag. Foto: Flå ski