Gjertsen har denne sesongen vært på banen i alle Ranehims 19 kamper i serie og cup. Han har kun blitt byttet inn i to av disse, og dermed startet 17. han står med to scoringer i OBOS-ligaen, og en i NM.

Gjertsen har spilt for Ranheim siden 2014-sesongen. Den sesongen var han utlånt fra Strindheim, men Ranheim ville ha han lengre, så klubbene ble enige om en permanent overgang sesongen etter. Før han dro til Strindheim, spilte han for barndomsklubben Melhus. Han dro derfra den sesongen de rykket ned fra 3. divisjon.

Kunne signert for Buvik

I 2011 rykket Strindheim ned til 3. divisjon, og Buvik opp til 2. divisjon. Buvik signerte en trener som hadde fortid i Strindheim, Trond Winge. På grunn av Gjertsens kjennskap til Buviks nye trener, ble han invitert på prøvespill hos gultrøyene. Han imponerte her, og hadde muligheten til å skrive under, men valgte å bli i Strindheim.

–Jeg kunne skrevet under for Buvik den sesongen, men valgte å bli i Strindheim. Vi satset stort på den tiden, og jeg hadde stor tro på prosjektet der, forteller han.

2012 endte med et soleklart nedrykk for Buvik, mens Strindheim rykket opp igjen til norsk fotballs tredje høyeste nivå, som suverene vinnere av sin avdeling.

Følger med på Melhus

Han forteller at han følger mye med på hvordan Melhus gjør det i 4. divisjon. Likevel får han et dilemma når han skal svare på hvem han tror rykker opp fra avdelinga.

–Hehe, det er jo litt vanskelig, for både Melhus og vårt andrelag kjemper jo om opprykket i den avdelinga. Jeg skal i hvert fall i Gruva å se den kampen når de møtes i nest siste serierunde, det kan fort bli en ren seriefinale, sier Gjertsen.

Videre forteller han at han også denne sesongen har sett flere kamper for barndomsklubben, og han vet utmerket godt hvordan det ligger an i klubben.

–Jeg har sett flere kamper i år, og til og med vært inne i garderoben hos guttene. Det er moro å se at Melhus igjen er på vei oppover og at mange av de spillerne som tidligere var lovende nå har tatt nye steg, fortsetter han.

Fornøyd med sesongen

Ranheim er naturlig nok godt fornøyde med sesongen så langt. Gjertsen legger vekt på at mange tippet de langt nede på tabellen før sesongen, men at laget har prestert meget bra, og fortjener å ligge der de ligger. Han er også fornøyd med egen innsats, og at han har spilt samtlige kamper denne sesongen. Samtidig ser han forbedringspotensial, både for sin egen og lagets del.

–Vi er godt fornøyde så langt, men som alltid er det jo et forbedringspotensial her. Vi er faktisk blant dem som har scoret minst mål i ligaen tror jeg, og det holder jo ikke om man skal rykke opp. Her har både jeg som angrepsspiller og laget et større potensial vi må få ut, forteller han.

Eliteserien neste mål

Gjertsen har ved flere anledninger vært linket til klubber i Eliteserien, og det som har virket mest sannsynlig i media det siste halvåret er en overgang til Kristiansund. Melhusbyggen har bare kontrakt med Ranheim ut inneværende sesong, noe som faktisk betyr at han har lov til å snakke med andre klubber allerede nå, uten at han selv vil kommentere disse spørsmålene nevneverdig.

–Nå spiller jeg i Ranheim, og har fullt fokus på det. Jeg har fortsatt kontrakt i et halvt år til her, så får tiden vise hva som skjer etter dette.

Han presiserer videre at han langt ifra har takket nei til å fortsette i Ranheim, og at dette absolutt er en mulighet også kommende sesong. Nå fokuserer han helt og holdent på høstsesongen med Ranheim, selv om han innrømmer at Eliteserien frister.

–Jeg har jo en drøm om å spille på øverste nivå, men nå fokuserer jeg bare på å fortsette høstsesongen på en god måte, slik at vi kan kjempe om opprykk her, sier han.

Opprykkskampen

Ranheim har denne sesongen spilt meget godt, og har ved flere anledninger vært plassert på direkte opprykksplass. Etter 3–3 mot den suverene serielederen Bodø/Glimt i forrige runde, ble de derimot passert av både Start og Sandnes Ulf, og innehar for øyeblikket fjerdeplassen i OBOS-ligaen. Det ligger godt an til å bli en kamp om opprykk i høst for Gjertsen og Ranheim, og om man ikke skulle gå direkte opp, er det også mulig gjennom playoff. Det er hele sju poeng ned til 7. plass, den første som ikke gir playoff.

Slik ser topp 6 ut etter 16 av 30 spilte kamper. Lag nummer en og to går direkte opp til Eliteserien, mens lagene som ender fra 3.–6. plass skal spille playoff hvor vinneren møter lag nummer 14 fra Eliteserien over to kamper for å kjempe om den siste plassen i Eliteserien 2018. Antall poeng i parentes.

1. Bodø/Glimt (36)

2. Start (30)

3. Sandnes Ulf (30)

4. Ranheim (29)

5. Tromsdalen (23)

6. Levanger (22)

Ranheims neste kamp er den viktige hjemmekampen mot Tromsdalen, og spilles søndag.

ELITESERIEN: Torgil Gjertsen trives godt i Ranheim, men legger ikke skjul på at Eliteseriespill er det store målet. Foto: Mats Eid Bjørset