6. mai spilte stortalentet sin andre og hittil siste kamp for Rosenborgs andrelag denne sesongen, da de spilte 2-2 mot Melhus. Da var Skarsem i fyr og flamme, etter å ha kommet tilbake fra en liten skadeperiode med scoring mot Gjøvik-Lyn i comebacket.

I tillegg ble det en fin gulrot i form av to innhopp for A-laget. Først i Mesterfinalen på Åråsen, da han kom inn for matchvinner Nicklas Bendtner i 1-0-seieren mot Lillestrøm. Så i cupens 2.runde, da Skarsem noterte seg for målgivende til Magnus Stamnestrø i 5-0-seieren.

Strekt leddbånd

Skarsem venter fremdeles på sin første opptreden i en kamptropp i Eliteserien, og hadde håpet å være med dersom for eksempel Mike Jensen blir tatt ut i Danmarks VM-tropp. Nå spørs det om 19-åringen er aktuell til det.

- Jeg sliter med strekt leddbånd. Det blir nok tre uker, sa Skarsem kort til Trønderbladet etter søndagens 1-2-tap mot Brann i toppkampen på Lerkendal. Da haltet midtbanetalentet ut dørene i intervjusonen på Lerkendal, etter å ha besøkt lagkameratene i garderoben.

Når det blir eliteseriedebut gjenstår å se. Kompisen Ola Solbakken i Ranheim står fremdeles med sine to innhopp fra tapene mot Tromsø (4-0 borte) og serieleder Brann (2-0 hjemme). Solbakken var med da Kvik og Orkla ble slått i de to første rundene av cupen, men var ikke med da Levanger ble slått i runden etter. Grunn: En takling mot nettopp Orkla.

Melhusbygg og Ranheim-spiller Ola Solbakken er på vei tilbake etter skaden han pådro seg. Foto: Inge Grytbak

Trener for fult

Nå skal Solbakken være aktuell til å være med mot Strømsgodset i cupen åttendelsfinale, eller for den del hjemmekampen mot Sarpsborg 08 om en og en halv uke.

- Jeg er så og si tilbake nå. Jeg skal være frisk til Sarpsborg-kampen i hvert fall, sier Solbakken.

Han har trent for fult på sensasjonslaget Ranheims to siste treninger, men rakk altså ikke å bli klar da deres rekruttlag spilte 1-1 borte mot Namsos i 4.divisjon mandag kveld.