Onsdag drar Rosenborg til Sunnmøre for å møte Brattvåg i 3.runde av cupen. For en uke siden var Olaus Skarsem med og noterte seg for målgivende mot Steinkjer i 5-0-seieren i 2.runde. Etter kampen ville en god del unge RBK-fans ha talentets autograf.

- Jeg vil ikke si jeg er noe superstjerne enda!

Skarsem gliser litt brydd når vi titulerer ham som stjerne etter at han brukte flere minutter på å komme seg inn i garderoben etter kampen. Kampen der han serverte Magnus Stamnestrøs 4-0-scoring med et godt forarbeid fire minutter før slutt.

Da var det ikke bare bare å gå forbi barna etter kampen. De skulle ha bilder og autograf av den kommende fotballstjernen.

- Jeg har jo vært på flere slike kamper utenfor Trondheim. Da er det mange som har lyst på autograf, forklarer Skarsem.

Fansen krysser fingrene for Skarsem

Riktig nok var det et par av de unge som lurte på hva unggutten het. Det gjør at Skarsem fremdeles har beina godt plantet på jorda.

- Tja, hvis en skal ha autograf, skal jo alle ha, så... Det er ikke noe jeg tenker på, sier han.

Han har vært i Norges største klubb sammenhengende i fem år, men det var først i vinter han signerte sin første A-lagskontrakt. 19-åringen har lenge blitt ansett som et av Rosenborgs heteste talenter.

Unggutten har vunnet et drøss av trofeer og var i vinter linket til Liverpool. Uansett om det stemte eller ikke: Det ble Rosenborg.

Da venter kanskje et stjerneliv uten like dersom unggutten skulle slå igjennom. På sett og vis har han allerede gjort det, ved å komme seg gjennom nåløyet og gå fra junior til senior.

Dessuten skriker dagens RBK-stall etter lokale profiler. Bortsett fra Pål André Helland er trønderske profiler ikke-eksisterende. Sammen med Erlend Dahl Reitan og Magnus Stamnestrø, er Skarsem blant fansens store håp til å bli nettopp dette.

- Kan ikke se for meg at det ikke skal gå bra

- Jeg har ikke blitt så mye gjenkjent. Det er jo et godt tegn om man blir stoppet, sier Skarsem.

- Hvordan vil du takle et slikt liv?

- Det tror jeg skal gå veldig bra. Jeg kan ikke se for meg at det ikke skal gå bra, sier den sindige Melhus-gutten.

Debut og scoring fikk han for A-laget allerede i 1.runde av cupen for to år siden, men det var først i april i år at den skadeplagede midtbanespilleren fikk sjanse nummer to til å vise seg frem i en tellende kamp. Nå har det blitt tre kamper og mulighetene fremover blir flere.

Enkel autograf

- Jeg skal bare kjempe så hardt som jeg bare får til og få flest mulig minutter. Jeg skal ta til meg all læring jeg får, så takker jeg ja til alt, smiler Skarsem.

Så spørs det om Skarsem må øve seg mer på effektiv autografskriving etter hvert. Foreløpig får fansen bare en "OJS" fra tenåringen. Han nekter uansett for at han vil øve seg på autografskriving.

- OJS. Det er enkelt og greit, smiler Rosenborg-spilleren.