For noen uker siden sto Ingrid Lorvik sønderknust på trinn tre etter en forrykende duell med Vita Heine og Katrine Aalerud. CK Victoria-syklisten kjempet mot overmakten i flere runder, men måtte til slutt erkjenne at hun ikke var sterk nok i sluttspurten. En liten trøst var det likevel at mange holdt henne som den sterkeste i rittet, inkludert landslagssjef Hans Falk som fulgte syklistene på nært hold i følgebil. Han bekreftet at Lorvik er blant syklistene som blir vurdert til VM i Bergen i september. For å komme dit holder det ikke bare å prestere nasjonalt i små felt. 31-åringen må også vise at hun kan manøvrere i store felt i internasjonale ritt. Lorvik er for tiden i Tyskland og sykler Schleiz Lotto Thüringen Ladies Tour i landslagsregi. Sturla Johansen, sportslig leder i CK Victoria, mener melhussyklisten har det som skal til for å sykle seg inn på VM-laget.

- Jeg har aldri sett henne bedre enn nå. Hun var helt rå i Hallingdal og kjørte utforbakkene på en måte hun ikke ville ha gjort for noen år siden, sier han. Lorvik vant Tour de Hallingdal sammenlagt.

Skreddersydd Lorvik

Rittet i Tyskland avsluttes over helga og inneholder et par etapper som passer Lorvik svært bra. Johansens mener at dagens kuperte etappe er den som ligner mest på VM-løypa.

- Det er der hun har den største sjansen og så kommer det an på om hun er tøff nok, det er svakheten hennes. Hun er nødt til å være tøff og komme seg framover i feltet, sier Johansen og beskriver det som en slåsskamp.

- Vi kaller det å bruke albuer. Syklistene er fysiske med hverandre og det går noen gloser mellom dem.

Dette er en kontinuerlig kamp som pågår gjennom hele rittet.

- Du jobber deg framover i feltet, for eksempel på en av sidene. Kommer du deg fram til topp ti er det lett å bli fornøyd. Det som skjer da er at du ti minutter senere kan befinne deg langt bak i feltet. Syklistene må jobbe hele tiden med å beholde posisjoner, sier CK Victorias sportslige leder.

Tegn til råskap

Dette er altså ankepunktet mot Lorviks VM-kandidatur. Men Johansen har sett en råere utgave av 31-åringen den senere tiden og tror Lorvik vil være med å prege rittet i Tyskland. På gårsdagens etappe så han for seg et scenario der 10–15 syklister ville rykke etter kort tid.

- Da er Ingrid med. Hun viste tegn til råskap sist helg i Hallingdal. Vi la opp til en taktikk som var mer forsiktig enn det Ingrid ønsket og det er godt tegn. Klarer hun topp 20 på etappen torsdag er det bra, men hun er god nok for topp 10, mente Johansen i går.

Lorvik rullet over mållinja sammen med hovedfeltet inn til 39. plass. Taktikken var lagt på forhånd, være offensiv og rykke ved inngangen til en motbakke halvannen mil ut i etappen.

- Det var et bra rykk og hun kom seg løs. Dessverre fikk hun ikke følge av noen andre og hovedfeltet hentet henne inn etter hvert , forteller Johansen, som fredag var i kontrakt med Lorvik.

- Surrer under «topplokket»

Han forteller videre at Lorvik hadde noe pustebesvær underveis på den harde etappen.

- Det kan skyldes allergiproblemer, pollen, eller at hun fikk i seg for lite væske. Men hun beina og alt det andre funker bra. Hun var med helt inn og det spiller ingen rolle om hun får 6. eller 39. plass.  Alle i hovedfeltet får samme tid, sier Johansen.

- Tror du hun kjenner på VM-presset?

- I så fall skjuler hun det godt, men det surrer nok godt under «topplokket». Jeg krysser fingrene for at hun klarer det. Jeg tror alt kan avgjøres i løpet av de neste dagene hvis hun sykler inn til en topplassering. Men hun får nok flere muligheter selv om hun ikke lykkes i Tyskland. I august skal det sykles Ladies tour of Norway i Halden, minner Johansen om.