– Det er nærmere 300 som har meldt seg på til Marit Bjørgen-rennet, sier Tove Fjorden Ree som er med i komiteen for skirennet.

Søndag holdes Marit Bjørgen-rennet i Frøsetmarka skianlegg på Støren, og en selvskreven deltaker er skidronninga Marit Bjørgen fra Rognes IL. For deltakerne blir det stas å få medalje av Marit Bjørgen som selv har sanket mange nasjonale og internasjonale skimedaljer.

Får møte skidronninga

– Antall påmeldte er veldig bra. Rekordåret var 2018 for da var det over 700 fordelt på to dager. Det var det året Marit la opp, sier Fjorden Ree.

De yngste deltakerne på Marit Bjørgen-rennet har ikke opplevd at Marit Bjørgen har gått internasjonale skirenn, men Fjorden Ree er ikke bekymret for at interessen for at Marit Bjørgen-rennet vil dale selv om Marit Bjørgen ikke lenger er en utøver på konkurransenivå.

– Det viktigste er at turrennet holdes i gang, og for dette ser vi en oppgang i antall deltakere. Turrennet var starten, sier Fjorden Ree.

Figuren Bjørnis er også ventet å bli et populært innslag hos de yngste. Da Bjørnis dukket opp på Støren i november, var det kø av unger som ville stå inntil bamsen.

Arrangøren som er Rognes IL og Støren Sportsklubb, melder om fine snøforhold.

Spent på om det blir overraskelser

Hvorvidt det dukker opp mange skistjerner til turrennet, var ikke klart da Trønderbladet var i kontakt med Fjorden Ree lørdag ettermiddag. På spørsmål om sønnen Andreas deltar, sier moren Tove at hun beskjedent nok ikke nevnte ham.

Femmilsmesteren Andreas Fjorden Ree er bant de påmeldte, og det er også Hanna Fløttum Bones som nylig seiret under hovedlandsrennet. Sander Eggen Kjelstad, og Magnus Wiig er også blant de påmeldte, og det er flere i Bjørgen-slekta som står på deltakerlista.

– Klæbo kommer ikke fordi han er opptatt på et annet sted. Men vi hadde besøk av ham ett år, og vi visste ikke at han ville gå rennet før han kom for å hente startnummer, sier Fjorden Ree.

I 2019 dukket Johannes Høsflot Klæbo opp som etteranmeldt, og han vant den ene prisen etter den andre.

- Dette var ikke et barneskirenn, slo Klæbo fast etter seieren.

Kombinertkongen Jørgen Graabak fra Melhus dukket også opp til skirennet, og publikum fikk også med seg at Kari Øyre Slind vant dameklassen.

Vinneren Johannes Høsflot Klæbo (2019) vekslet ord med Jørgen Graabak, Magnus Stensås og Andreas Dahlø Wærnes etter målgang i Marit Bjørgen-rennet. Foto: Gunn Heidi Nakrem

Frøsetmarka skianlegg på Støren har også hatt andre type skirenn der utøvere på internasjonalt nivå har dukket opp, og i vinter kom Emil Iversen for å gå Sparebank1 cup. Da måtte han stille seg i bakre del av startgruppa fordi han ikke hadde gått det rennet før, men han ble den første til å krysse målstreken.

Veien opp til skianlegget er bomvei, og det er automatisk bominnkreving slik at bilister slipper å stoppe i bunnen av bakken for å legge bompenger i en konvolutt.