Søndag ble det endelig seier for regjerende verdensmester på 50 kilometer, Emil Iversen, og det skjedde på Støren der det var Sparebank1 Cup.

– Det var kult å gå skirenn her på Støren. Første seier i år, og en må ta seg med de seirene en får, sier Iversen til Trønderbladet.

Snøbyger

Det var krevende føre med snøbyger underveis i løpet, og vinnertiden på den 15 kilometer lange løypa ble 39 minutter og 49 sekunder.

– Det var fint å gå på Støren. Føreforholdene var litt vanskelige. Det var et ledd i forberedelsene til VM at jeg går her, og det handler om å vise ansikt. Jeg kjenner også speakeren som er fysioterapeut, forteller Iversen.

På andreplass kom Pål Rune Trøan fra Steinkjer SK med tiden 40:17, mens Even Solem Michelsen fra Byåsen IL kom på tredjeplass med tiden 40:21.

I starten av skirennet var det tette snøbyger. Emil Iversen tok tidlig teten. Foto: Gunn Heidi Nakrem
Emil Iversen var først i mål av deltakerne i seniorklassen. Foto: Gunn Heidi Nakrem

Da seniorklassen menn skulle stille opp på startstreken, var det tette snøbyger. Siden Emil Iversen ikke hadde deltatt i Sparebank1 Cup før, måtte han stille seg bakerst i gruppa. Men det var ingen tvil om hvem som kom først i sporet, og Iversen kom inn som en suveren vinner.

Etterpå var det flere som ville sikre seg autografen til Emil Iversen, og flere ga uttrykk for at Iversen er et forbilde.

Emil Iversen tok seg tid til å skrive autografer etterpå. Alfred Olsson (11) var fornøyd med å få autografen til skistjerna Emil Iversen, og han synes Emil er flink til å gå på ski. Foto: Gunn Heidi Nakrem

– Artig

Iversen gikk også Markatrimmen i Bymarka i Trondheim. Her ble han nummer to bak Vegard Sivertsgård fra Tydal IL.

– Jeg har gått 55 kilometer skirenn i helga, og jeg følte meg bedre i dag, sier Iversen etter målgangen på Støren.

Emil Iversen og Pål Trøan Aune var blant de påmeldte til dagens Sparebank1 cup. Det er Støren Ski som arrangerer Størenrennet, og det er også sonerenn.

I dameklassen senior kom Nora Røtvei fra Oppdal IL først over målstreken.

Nora Røtvei fra Oppdal IL vant dameklassen senior. Foto: Gunn Heidi Nakrem

- Vi synes det er artig at disse vil komme på lokale renn, sa rennleder Tove Fjorden Ree i Støren Ski under en dugnad i Frøsetmarka lørdag.

Løypegjengen fra Støren sportsklubb sørget for at skisporene inne på stadionsområdet regelmessig ble gått opp. Snøbygene førte til trådt føre. F.v. Oliver Jensås Åsvoll, David Enlid Kant og Bendik Skjerdingstad Reitan. De syntes det var artig å få være med i løypegjengen, og David forteller at de har Emil Iversen som et forbilde. Foto: Gunn Heidi Nakrem
Endelig ble det øverst på pallen for Emil Iversen, og fornøyd kunne han ta imot hyllesten under premieutdelinga etter skirennet. Foto: Gunn Heidi Nakrem

Rennleder Fjorden Ree forteller at det var 210 påmeldte til cuprennet og til sonerennet. Snø var det altså mer enn nok av, og skirennet startet med tette snøbyger. Etter hvert letnet været. Speaker var Martin Ree.

Frøsetmarka skianlegg har hatt besøk av en rekke skikjendiser. 26.mars er det Marit Bjørgen-renn, og skidronninga selv har ifølge Fjorden Ree, gitt signaler om at hun kommer til Støren. I 2019 dukket også Johannes Høsflot Klæbo uventet opp på startstreken.

I startteltet var det litt ly for snøbygene. F.v. Jan Egil Reitan, John Are Frøseth, Anders Rogstad og rennleder Tove Fjorden Ree. Foto: Gunn Heidi Nakrem