Denne helga arrangeres Gauldal 3-dagers i området. Tradisjonelt har det vært god deltakelse fra hele landet, men i år er påmeldingen noe lavere enn normalt. Rittleder Joar Langørgen mener noe av grunnen er NM som arrangeres i Stjørdal fra neste søndag. Det blir rett og slett for mye med to helger på rappen i Trøndelag. Han er mer bekymret over at det nesten ikke er påmeldinger i de yngste klassene.

- Det er tynt i rekkene i de yngste klassene. Mens rekrutteringen er bra i terrengsykling har det nesten stoppet opp på landevei. Det er litt opp til foreldre, som må være med i de yngste klassene på grunn av at trafikkforståelsen ikke er helt utviklet, sier Langørgen.

- Lar foreldre seg skremme av at syklesporten kan framstå som kostbar?

- Folk tror det er kostbart, men det er begrenset hva du trenger av utstyr. De yngste klarer seg helt fint med en sykkel til 4-5.000 kroner, sier Langørgen.

Han kan glede seg over god påmelding i junior- og seniorklassene og tror på en god avvikling av syklerittet.

- Det går bra å få folk til å stille opp i Gauldal sykleklubb. Mange har vært med før og det er nesten jeg som har den letteste jobben når de andre gjør sin, smiler Langørgen.

Anne Dorte Ysland er et av talentene det knyttes store forventninger til i sykleklubben. Foto: Thomas Olsen
Idar Andersen dropper et ritt med juniorlandslaget og sykler på hjemmebane i stedet. Foto: Thomas Olsen