Vi lar jentehylene ligge litt. Først og fremst kan gauldalshåndballen glede seg over at et av distriktets største talenter stadig får spilletid for kometlaget som rykket opp for to år siden, som nådde klubbens første NM-semifinale i fjor høst og som blander seg inn i medaljestrid i disse dager.

- Det er en perfekt mulighet for meg til å skinne litt nå. Jeg syns det. Det er på tide å ta litt ansvar hvis man skal lykkes med dette, sier Lundamo-gutten til Trønderbladet.

«Laid-back»

- Det er greit å få prøvd seg i ny og ne i enda flere kamper, sier Nikolaisen.

Han er rolig og ydmyk, kanskje litt som folk flest fra distriktet. Han tar ikke av, selv da han i tirsdagsutgaven av Adresseavisen var dobbeltoppslag sammen med Rosenborg-talent og stebror Erlend Dahl Reitan. Plutselig skulle en litt ukjent tenåring fra Gauldalen lære resten av regionen om hvordan man blir god i håndball.

- Ambisjonen er å få mer spilletid, så jeg håper på det utover nå. Jeg tar det som det kommer, sier han.

Skryter av treneren

Da vi snakket med Kolstad-trener Stian Gomo etter forrige hjemmekamp (28-25-seier mot Bodø) ble Nikolaisens navn nevnt blant mulige arvtakere. Stjerner som Mishels Liaba og Petur Palsson forsvinner for nye utfordringer etter sesongslutt. Liaba drar til den svenske toppklubben Alingsås, mens strekspiller Palsson drar hjem til moderklubben Haukar på Island etter syv år i utlandet.

Les mer: Våre 20 beste idrettsutøvere

- Jeg tror nok det kommer flere spillere inn, men hvem er jo usikkert, sier Nikolaisen. Den tidligere bakspilleren satser nå som strekspiller, og har fått plass på rekruttlandslaget. Men i stedet for å snakke om at han selv blir nevnt i godt selskap, hyller han lagets sjef.

- Det er perfekt, for han er en trener som passer veldig godt til laget. Han kjente mange av gutta fra før, har en god tone. Det er bra for Kolstad at han fortsetter, skryter Nikolaisen av treneren.

Trener Gomo blir for øvrig i klubben til tross for at en overgang til bærumsklubben Haslum ble diskutert. Stemningen i laget beskriver Nikolaisen som god.

- Den er steinbra, i hvert fall etter en seier! Veldig bra og positiv, sier han.

- Er du klar til å ta over hvis du må ta mer ansvar i eliteserien?

- Ja, det vil jeg si. Man kan ikke være sikker, men jeg tror det vil gå bra, sier Nikolaisen. De små minuttene han får foreløpig, er i hvert fall lærerike.

Populær på tribunen

- For min egen selvtillit er det jo viktige minutter. Det blir bare mer og mer etter hvert, spår han.

Men hva så med disse hylene når han entrer banen? Lasse Balstad, Patrick Bols, Liaba eller for den saks skyld trener Gomo. Ofte gjengangere blant banens beste og toneangivende når trondheimsklubben tar viktige seiere i Nidarøhallen. For all del, de er populære og det koker når de flekker muskler opp til tribunen etter scoring. Men likevel er det akkurat som om denne litt ukjente innbytteren alltid får mye desibel når han kommer inn.

- Det hender seg at J15-laget jeg trener på Lundamo er til stede. Da blir det vil litt ekstra, jeg tror ikke det er noe spesielt, flirer han ydmykt.

- Det er jo artig med en fanskare, legger Nikolaisen til.

Vil ikke møte Elverum

Nå er målet topp fire i serien. Topp åtte går videre til kvartfinale i sluttspillet, der de tre beste lagene skal velge motstander. Med topp fire-plassering slipper de å bli valgt av for eksempel serieleder, suverene Elverum.

- Det er veldig sannsynlig å komme på topp fire, men da må vi fortsette å vinne jevne kamper, slår han fast.