Nytt år, nye muligheter. For mange har nyttårsforsettene for 2018 allerede begynt å skli ut. Det har det ikke gjort for 19 år gamle Olaus Skarsem, selv om han har et tøffere forsett enn de fleste av oss.

Melhusbyggen skal spille seg inn på Norges desidert beste lag. I fjor spilte han 13 seriekamper i 3.divisjon. Sannsynligvis spiller han mye der i år også, men da som fullverdig medlem av A-laget, i klubben han signerte sin første seniorkontrakt med i desember.

- Det er utrolig godt å være igang nå. Å få kjenne at kroppen fungerer, få trent og spilt kamper. Det er sånn det skal være, sier Skarsem til Trønderbladet.

Selv om overgangen fra juniorfotball til seniorfotball kan være temmelig rå, har midtbanemotoren tatt stegene sakte, men sikkert siden han kom til Rosenborg som purung melhusbygg i 2013.

Den uoffisielle debuten på A-laget fikk han allerede høsten 2015, med sin første og så langt siste obligatoriske kamp mot Åfjord i cupen våren 2016. Til tross for scoring der, norgesmesterskap og interesse fra utlandet etter en rekke titler med juniorlaget, har det virkelige gjennombruddet drøyet litt. Noe på grunn av skader.

Ålreit mot Kolstad

Etter å ha hospitert en god stund med A-laget i fjor høst og påstått interesse fra for eksempel engelske klubber, er fremtiden endelig sikker. Men albuen på trening er like sikker, lover unggutten.

- Det er vel ikke så særlig stor forskjell nå, annet enn at jeg har kommet litt bedre inn i gruppa og er en av resten. Samtidig jobber jeg like hardt og har like mye å bevise enda. Det er ikke så veldig stor forskjell, slår Skarsem fast.

Onsdag kveld spilte seriemesterne årets første treningskamp mot Kolstad, som rekruttlaget til Rosenborg skal få bryne seg på i 3.divisjon. Det ble med 45 minutter for alle de 22 spillerne som var tilgjengelig.

Skarsem og et reservepreget mannskap gikk til pause med 1-1 etter scoringer av Erik Botheim for Rosenborg og Erlend Sørhøy for Kolstad, mens Andreas Helmersen fastsatte sluttresultatet til 4-1 med ekte hat-trick etter hvilen.

- Det er en grei gjennomføring. Det er jo alltid litt rustent i den første kampen - rusten skal ut og sånn. Jeg føler at jeg fikk lite ball og sånn sett fikk vist meg litt lite frem. Ikke like mye som jeg ønsker i hvert fall, sier Skarsem.

- Det er uansett ikke noe jeg stresser med, for det vet jeg kommer utover i sesongen når ting begynner å sette seg litt, legger han til.

- "Livat" indreløper

Alt i alt var det lite å skrive hjem om fra de 45 minuttene han fikk spille, hverken på godt eller vondt. Men det var Skarsem-makker på høyresiden, kantspiller Jonathan Levi, som holdt liv i kampen før pause. Trener Kåre Ingebrigtsen var fornøyd.

- Olaus viser mye bra, han har vist seg bra på trening og fortsetter med det i dag. Han er en "livat" indreløper som passerer folk. Vi er fornøyd med han, sier Ingebrigtsen.

- Han må fortsette og vise at han tar steg. Nå er han seniorspiller og vi ønsket å gi ham denne muligheten etter en god høst i fjor. Jeg og håper og tror det blir bra, fortsetter Bruttern.

Kan bli eliteserieminutter

Denne vinteren vil han få flere muligheter, sannsynligvis også mot hjembygda, når Melhus kommer til Abrahallen 14. februar. Skarsem skal naturligvis gi jernet.

- Det er alltid viktig å vise seg frem fra sin beste side. Det er de beste som starter og for å være en av dem må man jobbe hardt. Man må prestere best, det er like viktig for meg som alle andre. Jeg skal i hvert fall jobbe hardt for det, sier indreløperen.

- Hva tenker du om muligheten for eliteseriedebuten i 2018?

- Det er litt tidlig å svare på enda, men det hadde vært utrolig artig i hvert fall. Jeg skal jobbe hardt for det. Jeg får det hvis jeg fortjener det, sier Skarsem.

Kåre lover tid

Det mener også sjefen sjøl. Foran seg i køa har han nå kaptein Mike Jensen, Anders Ågnes Konradsen og lillebror Morten. Anders Trondsen vil sannsynligvis spille det meste, men kan fort bli Kåres mann sentralt denne sesongen.

- Det får bli opp til han. Det er alle muligheter for det så lenge han er i A-stallen, slår Ingebrigtsen fast.

- Hva forventer du av Skarsem denne sesongen?

- Vi skal gi de gutta der (unge spillerne) tid. Å komme opp i A-stallen til Rosenborg er et tøft steg for en juniorspiller. De skal få tid til å tilpasse seg. Vi vet han kvaliteter, så det eneste vi forventer er at han gjør sitt beste på trening og det er det ingen tvil om at han gjør. Da vil han bli bedre. Vi får håpe at han blir så god som bare overhodet mulig, sier Rosenborg-sjefen.

Neste treningskamp er i begynnelsen av februar, når nok et 3.divisjonslag skal møte Rosenborg. Da står Byåsen på motsatt halvdel. Før det skal laget til Gran Canaria på treningsleir, uten å spille kamper.