Olaus Jair Skarsem (19) signerte tirsdag ettermiddag en treårskontrakt med Rosenborg Ballklub.

- Jeg er veldig fornøyd med å ha signert min første profesjonelle kontrakt. Det er dette jeg har jobbet for de fem årene jeg har vært en del av SalMar Akademiet. Det er selvfølgelig godt å få betalt for strevet, sier melhusbyggen til Trønderbladet.

19-åringen fra Melhus hospiterte i høst med A-laget for å overbevise trenerne om at han er rett spiller å satse på.

- Jeg kom meg raskt inn i gruppa. Nivået er naturligvis et hakk opp, men jeg føler jeg har greid meg bra. Jeg henger med og tar til meg ny lærdom hver dag, forteller Skarsem.

- Viktigst med god treningshverdag

- Hva tenker du om å få spille kamper for A-laget neste sesong?

- Når jeg signerer en profesjonell kontrakt, blir det feil å si at jeg ikke har et mål om spille kamper for A-laget. Samtidig er det ikke noe jeg ønsker stresse med. Det viktigste er å få en bra treningshverdag, sier han.

- Får jeg muligheten blir jeg så klart kjempetakknemlig. Jeg skal i hvert fall jobbe hardt for å få spille, fortsetter Skarsem.

Rosenborg har ikke hatt mange trøndere i startoppstillingen denne sesongen og flere mener klubben bør satse enda mer på lokale talenter.

Skarsem forteller at han skal gjøre alt han kan for å bli den neste trønderen som tar steget opp, slik spillere som Ole Selnæs og Jonas Svensson gjorde før han.

- De har gått veien før meg og vet at det er mulig, sier melhusgutten.

Kåre Ingebrigtsen om Olaus Skarsem

Nå har Skarsem tatt velfortjent juleferie fram til sesongoppkjøringen i januar. Nå skal han samle overskudd og forbedre ting som han ikke får tid til på nyåret.

- Jeg skal bruke desember godt så jeg er i toppform når sesongoppkjøringen starter. Det går slag i slag fremover, men det er bare artig, sier Skarsem.

RBK-trener Kåre Ingebrigtsen sier følgende om midtbanespillerne:

- Olaus er en spennende, ung trønder som vi har store forhåpninger til. Han skulle egentlig være med oss på treningsleir allerede i januar, men skader satt han litt tilbake. Nå har han fått vist hva som bor i han, og vi gleder oss til fortsettelsen, sier RBK-treneren til rbk.no.

Pappa Skarsem: - Nå er det "all in"

Skarsem blir nå et fullverdig medlem av A-stallen til laget som denne sesongen vant Eliteserien suverent og deltok i gruppespillet i Europa League.

- Nå er det "all inn" med Rosenborg. Dette er stort, sier pappa Øyvind Skarsem til Trønderbladet.

Debuterte for A-laget i fjor

I slutten av september i år gikk det rykter om at engelske toppklubber ønsket å hente melhusbyggen, men nå har han altså bestemt seg for å fortsette karrieren i RBK.

Midtbanespilleren har allerede oppnådd mye i RBK-trøya. I 2013 og 2014 vant han G16-NM sammen med barndomskompis Ola Solbakken, og i 2015 var han med da G19 knuste Strømsgodset i NM-finalen i Telenor Arena.

I fjor ble han norgesmester med A-laget etter innhoppet i cupkampen mot Åfjord, der Skarsem også satte sitt første mål for førstelaget.