Andreas Sølberg løp søndag morgen inn til en 44. plass for andrelaget til IFK Göteborg under årets Tiomila i orientering i Nynäshamn i Sverige.

- Jeg følte meg veldig sterkt og gjorde generelt en grei etappe, men jeg bommet litt for mye, sier Sølberg til Trønderbladet.

- Grei prestasjon av laget

O-løperen fra Gåsbakken tok fatt på ankeretappen som nummer 46, og forteller at han brukte litt for lang tid på tre av postene.

- Men det utgjorde ikke så mye. Jeg kunne kanskje sprunget oss opp to-tre plasser maks om jeg ikke hadde bommet, oppsummerer hølondingen, som løper for Leik IL hjemme i Norge.

Etter en mil med postjakt ute i de svenske skoger, var klokka rundt 10.15 da Sølberg krysset målstreken som det 44. beste laget.

- Plasseringen er litt dårligere enn vi hadde håpet på, men alt i alt en grei prestasjon av laget, sier han.

Lagkameratene vant

Førstelaget til IFK Göteborg vant Tiomila for tredje gang på fire år. Sølberg var med på vinnerlaget i 2015 og 2017.

- Det er veldig artig at de tok seieren igjen. Det er gjengen jeg trener med hver dag, forteller Sølberg.

23-åringen var syk to måneder sammenhengende i vinter. Dette kan være årsaken til at han i år ikke kom med på førstelaget til svenskene.

- Klart det var litt kjedelig å ikke få muligheten på førstelaget. Men sånn er det når vi har så mange gode utøvere. Hadde jeg holdt meg frisk i vinter, tror jeg at jeg hadde tatt en av plassene på laget og gjort en god etappe, sier han.

NM i Stavanger neste

Neste mål for Sølberg er NM-sprinten i Stavanger siste helga i mai.

- Det tror jeg blir bra. Det er artig å springe for Leik igjen, forteller O-løperen.

En annen Leik-løper som deltok i Tiomila var Oskar Andrén. Han er kjæreste med Sølbergs søster, Line, og løp for det svenske laget OK Tisaren 1.

Det svenske laget ble nummer 48. Andrén, som også løper for Leik IL, sprang fjerdeetappen.

I herreklassen ble OK Linné 1 nummer to og Koovee 1 tok tredjeplassen. Fredrikstad ble beste norske lag på 6. plass.

Line Sølberg og Pauline Bellingmo

Kvinnene var i aksjon på lørdag, og Line Sølberg, søsteren til Andreas, løp for OK Tisaren 2. Leik-utøveren tok laget sitt inn til en 87. plass.

Det var Järla Orientering 1 som vant kvinneklassen. IFK Göteborg Orientering 1 ble nummer to, mens Halden SK 1 tok tredjeplassen.

Pauline Bellingmo fra Ler sprang nest siste etappe for NTNUI 6. Laget endte til slutt på en 284. plass.