Melhus tok sommerferie midt på tabellen i 3.divisjon etter en vårsesong over all forventning, men da laget var tilbake på banen igjen søndag kom de kraftig ned på jorda. Etter 0-0 ved pause borte mot Byåsen, gikk det meste galt etter hvilen. Serielederen ga seg ikke før det sto 4-0 på tavla. Dette var sesongens største tap så langt for Melhus sin del og det første nederlaget på bortebane i det sjuende forsøket.

- Jeg er ikke altfor skuffet. Det var klasseforskjell utover i kampen, og det skal det også være, selv om det naturligvis aldri er noe gøy å tape fotballkamper. Byåsen spilte i 2.divisjon så seint som i fjor og har klare ambisjoner om å rykke opp igjen så fort som mulig, så dette var ikke helt uventet, oppsummerer Melhus-trener Jan Ketil Berg like etter kampslutt på Dalgård søndag kveld.

- Når det er sagt så er det små marginer også. 2-0 målet deres er et billig straffespark og når de får 3-0 synes jeg det ligner veldig på offside, legger Berg til og får støtte av midtstopper Håvard Ler som sto midt oppe i situasjonen:

- Ja, jeg synes det virker som offside. Det er ingen unnskyldning, men dommeren var definitivt ikke på vår side i dag. Vi taper fullt fortjent, men nederlaget kunne vært begrenset dersom vi hadde hatt marginene med oss i de avgjørende situasjonene, sier Ler.

Ut med skade

Melhus holdt stand til pause takket være keeper Adrian Husby, som vartet opp med flere solide redninger, men når Melhus-keeperen pådro seg en skade som etter hvert gjorde det umulig å fortsette gikk all lufta ut av Melhus-mannskapet. På 3-0 hadde ikke trener Berg noe annet valg enn å ta ut sisteskansen.

- Han pådro seg en strekk i lysken i løpet av 1.omgang, men prøvde å fortsette også etter pause. Til slutt gikk det ikke mer. Etter hvert som han ble mindre og mindre mobil hadde vi ikke noe annet valg enn å ta han ut og erstatte han med Øyvind Onsøien. Vi er i den heldige situasjonen at vi har to gode keepere, så det er litt viktig for oss å få i gang Øyvind igjen også som på sin side har vært lenge ute med skade og ikke spilt kamp på veldig lang tid, poengterer Berg.

Melhus kom til spill uten den langtidsskade duoen Edvard Ølstøren og Huy Ta Nguyen søndag. I tillegg måtte toppscorer Geir Holthe (strekk i leggen) og Roar Strand (vond rygg) kaste inn håndkleet på grunn av skade, mens Samim Meskinyar er bortreist.

- Det er klart vi savner dem. Forhåpentligvis så er de tre sistnevnte klare til neste helg når vi møter Løten på bortebane. Den kampen blir ekstra viktig for oss nå, understreker Melhus-treneren vel vitende om at lagene bak på tabellen har begynt å ta poeng og avstanden til bunnstriden blir kortere og kortere.

- Så får vi se hvor lenge Adrian er ute, legger han til.

Blir Melhus-klar mandag

Kantspiller Victoire Gamwanya har trent med Melhus de siste dagene og blir som Trønderbladet skrev i forrige uke Melhus-spiller i løpet av kort tid.

- Han er helt klar for oss og blir formelt Melhus-spiller i morgen. Vi kunne fått han spilleklar i dag, men kontoret til kretsen har vært stengt i helgen og ettersom vi fikk papirene fra Heimdal etter stengetid fredag lot det seg dessverre ikke ordne i tide, forteller Berg.

- Han blir med oss til Løten neste helg. Han er først og fremst kantspiller og det er der vi har tenkt å bruke han også. Han er ikke helt ulik Basem Issa. Et voldsomt potensiale som vi håper vi kan få ut. Det er en god fotballspiller som jeg har sagt at må være seg selv og finne seg til rette. Jeg har sans for driblekanter i 4-3-3 og han er en slik type sier han.

Nøkkelkamp

Kommende helgs bortekamp mot Løten blir nå ekstra viktig for Melhus sin del. Med seier der kan laget få et etterlengtet pusterom til bunnstriden, mens et tap fort kan bety en kamp for å berge plassen utover høsten.

- Vi får bare hjem å trene og komme sterkere tilbake. Kampen mot Løten blir en nøkkelkamp for oss nå. Vi hadde ikke noen store forhåpninger om å få med oss poeng hjem fra Byåsen, men Løten er et lag vi har gode muligheter til å slå, sier Berg.

Vårsesongens oppgjør mellom lagene endte 2-2 da de to nyopprykkede lagene møttes i serieåpningen i Gruva i april.

Tøft gjensyn med Dalgård

Ole Gunnar Øien spilte i Byåsen fra 2013 til 2016. Hans møte med gamleklubben ble ikke slik han hadde ønsket seg.

- Nei, det var ikke dette jeg hadde håpet på. Det ble en tung dag for oss og ikke det gjensynet jeg hadde ønsket meg. Jeg synes vi åpner kampen ganske bra, men utover i kampen blir det synlig klasseforskjell og da henger vi ikke helt med. Adrian redder oss fra et større nederlag i dag og holder oss inne i kampen med flere gode redninger i 1.omgang, sier Øien som spilte sin første kamp etter skaden han pådro seg i bortekampen mot Tynset i midten av juni.

Laget (4-3-3): Adrian Husby (Øyvind Onsøien 65 min.) - Petter Borgen, Håvard Ler, Eirik Ramlo, Roy Gunnar Pedersen - Håkon Lund (Martin Kusslid 72 min.), Martin Nilsen, Ole Gunnar Øien - Sindre Ohrstrand, Basem Issa, Kim Roger Laugsand (Pål Riaunet 65 min.).

Øvrige resultater denne runden:

Lørdag:

Løten - Rosenborg 2   0-5

Tynset - Ottestad   2-1

Søndag:

Brumunddal - Gjøvik-Lyn   1-0

Verdal - Orkla   2-3

Steinkjer - Tillerbyen   0-1

Levanger 2 - Kolstad spilles mandag.