- Vi var forberedt på at det kom til å bli et høyere tempo enn vi er vant til, men det var ganske heftig, ja Det skal jeg innrømme, sier Marie Kristine Rokkones Hansen etter cupoppgjøret mot Byåsen elite tirsdag kveld.

Få, om i det hele tatt noen, hadde levnet Melhus-jentene noen særlig sjanse mot eliteserielaget fra Trondheim. Men det var kanskje et lite håp blant hjemmesupporterne om at det hardtsatsende 3. divisjonslaget kunne holde følge noen minutter. Det greide de ikke. De første innledende minuttene av kampen fikk hjemmelaget knapt røre ballen og målene haglet inn bak Eva Katrine Hagen.

- Vi lå under med nok, sier hun med et smil om den brutale starten på kampen.

- Du må bare det

- Det er en annen skytstilling enn jeg er vant. De skyter mye fortere, henger mye lenger, det blir litt vanskelig å vite hva jeg skal gjøre. Da må jeg prøve på et eller annet, forklarer Hagen.

Hva gjør dere for å komme litt mer inn i kampen når det blir sånn?

- Vi blir jo bare vant da. Du kjenner på kampfølelsen og så kommer du inn i det, sier Rokkones Hansen.

- Du må bare det, du har ikke noe annet valg, tilføyer Melhus/Gimses keeper.

Landslagsmålvakter

Etter å ha ristet av seg det verste åpningssjokket fikk hjemmelaget til å sette angrepsspillet gradvis og det var stortalentet Rokkones Hansen som fikk æren av å sette det første for hjemmelaget. 16-åringen hospiterer jevnlig med elitelaget og satte seg i respekt hos gjestene med flere susende avslutninger.

- Jeg er fornøyd med at jeg greier å vurdere hvor keeper går, for de keeperne har vært innom landslagssamlinger, sier hun.

Hjemmelaget scoret respektable ti mål i førsteomgangen, mot gjestenes 28.

- Jeg er stolt

Etter hvilen fikk en fullsatt Melhushall se hjemmelaget innlede på en helt annen måte enn i første og scoret også omgangens første mål. Utover i kampen økte Byåsen som ventet forspranget, men hjemmelaget leverte flere gode øyeblikk. Trener Jan Erik Wiedemann forteller at resultatet ikke er så interessant og at målet var at spillerne skulle jakte gode øyeblikk. Han var godt fornøyd med spillerne selv om måltavlen til slutt viste 21-47.

- Vi var opptatt av å kjøre tempo og tørre å kjenne på hva det kreves. Da blir det litt stygt i starten, men etter hvert får vi noen positive opplevelser. Jeg er stolt av hvordan vi framstår og vi viser at vi tåler å stå i dueller, sier han.

Melhus/Gimse virkelig mål denne sesongen er å rykke opp til 2. divisjon.