Idar Andsersen valgte å droppe et ritt med landslaget og heller sykle på hjemmebane i Gauldal 3-dagers i helga. Der ble det tre kjappe etappeseire og følgelig også sammenlagtseier.

- Det var kjekt det. Rolige forhold, sier 18-åringen om klubbens eget ritt med deltakelse fra store deler av landet.

Trengte reisepause

Han syntes det var godt «å slappe» av på hjemmebane.

- Jeg har vært mye i utlandet i det siste. Nå var det godt å være litt hjemme, være sammen med kamerater. Og det er jo greit når det er ritt her hjemme, mener han.

Melhusgutten har ambisjoner om å sykle VM på hjemmebane i september. Ambisjonen er ferd med å realiseres etter sterke prestasjoner i utlandet i vår. Andersen kan blant annet vise til sammenlagtseier og seier på en enkeltetappe. Kommende helg starter NM i Stjørdal og ad gauldalssyklisten en av favorittene i juniorklassen.

- Jeg har en sjanse til å vinne. Det kommer an på hvordan løpet blir og det er ikke lett å si hvem som kan vinne, men jeg er en av dem, sier han.

Hard løype

– Hvordan er formen din?

– Formen er bra. Det er lenge siden jeg har vært syk og jeg har fått trent jevnt bra hele sesongen, sier han.

Med et godt NM kan VM-billetten være sikret.

- NM er ganske viktig. Det er ei hard løype som minner om VM-løypa og hvis du gjør det bra der så er du med. Men du er avhengig av å være i form til høsten også. Men NM viser hvor god du er i bakker og det er ikke så mange ritt etter NM heller, sier Andersen.

Han er såpass godt kjent i Stjørdal etter norgescup i fjor og en treningsøkt denne våren at det ikke blir noen rekognisering i Nord-Trøndelag før søndagens konkurranse.

Ingrid Lorvik var suverent best i seniorklassen. Foto: Marthe Eid
Syklistene ble advart mot dårlig asfalt særlig over Jåren. I tillegg var det, som vi ser av bildet, vått på veien. Foto: Marthe Eid