Langrennsløper Fredrik Riseth ble forrige uke tatt ut i troppen som skal gå U23-VM i sveitsiske Goms 29. januar til 2. februar.

Etter planen skulle melhusbyggen reise med det norske laget til Sveits nå på onsdag, men mesterskapet står i fare etter at han har pådratt seg en lei forkjølelse.

- Jeg har vært sengeliggende de to siste dagene med feber og en liten grad av luftveisplager, sier Riseth til Trønderbladet.

Ble syk i Planica

Det var på vei til verdenscupsprinten i Planica i helga at han følte at kroppen ikke oppførte seg helt normalt.

- Reisen dit var slitsom og jeg følte meg veldig sliten da jeg kom fram. Jeg gikk sprinten på lørdag, men merket fort at det ikke bare vare lite overskudd som var årsaken til at jeg følte meg i dårlig form, forteller 22-åringen, som endte på en skuffende 56. plass i Slovenia.

- Etter rennet satte jeg meg på det første flyet hjem. Jeg ble dårligere på turen, fortsetter han.

- Hvor stor tror du sannsynligheten er for at du rekker å bli frisk til VM starter?

- Jeg håper jeg blir frisk i tide, men sannsynligheten for at jeg ikke blir det er dessverre litt for stor. Jeg føler pila peker oppover, men jeg burde trene før avreise og nå begynner det å bli knapt med tid, sier Riseth.

Gjør alt for å bli frisk

For å rekke sprinten førstkommende mandag tror Riseth at han må komme seg av gårde til mesterskapet senest fredag eller lørdag.

- Jeg vet nok mer nærmere helga. Da må jeg ha tatt en avgjørelse om jeg kan dra eller ikke, forteller han.

Nå skal Riseth gjøre alt han kan for å bli frisk til et av sesongens største mål.

- Jeg tar det helt med ro. Jeg prøver å ha et næringsrikt kosthold, inntar mye væske og sover en del, sier skiløperen, som ikke tenker på trening før han blir symptomfri.

- I dag er det nærmeste jeg kommer trening en rusletur til postkassa og tilbake, forteller Riseth.

Flere renn å se fram til

Selv om U23-VM nå kan ryke for Riseths del, vil han ikke grave seg helt ned. Sesongen hans hittil har tross alt vært veldig god.

- Heldigvis har jeg fått med meg mange gode skirenn så langt i vinter. Norgescupen, Skandinavisk Cup, verdenscupen og spesielt NM-bronsen på Hamar. Det er godt å vite dersom VM går uten meg, sier han.

I tillegg kommer det flere konkurranser som Riseth kan se fram til denne sesongen.

- Verdenscupen i sprint i Drammen, NM del 2 i Alta og finalen i skan-cup i Trondheim er noen av disse, forteller han.