Tor Arne Eggen trener 4-åringen Down And Dirty som er i knallform og tok sin andre strake seier på Leangen mandag. Nybakt norgesmester Thomas Mjøen og Ragnhild Bjørnbeth vant hvert sitt løp.

Down And Dirty vant løp på Biri den 29. juli, med en vrien utgangsposisjon fra spor 11 på en bane med lange svinger og korte langsider. Leangen har en litt annen baneprofil enn Biri, men spor tolv er aldri gunstig. Nå skal det sies at distansen var 2640 meter, noe som gjør det enklere for en distansesterk hest å runde konkurrenter.

- Kjempefin dag

Etter Leangen-løpet hadde Eggen dette å melde:

- Den var kjempefin i dag. Alternativene var å sitte eller å kjøre fram, så jeg kjørte fram.

Alle som fulgte løpet så at det var nettopp det som skjedde. Praktisk talt fra start var Down And Dirty på vei framover i feltet. Etter 5 – 600 meter lå ekvipasjen i dødens. De ble avløst av Gjølmes Caviar.

Mot siste sving besto teten av tre hester i bredden, Boston Vincent, Gjølmes Caviar og ytterst Down And Dirty. Inn på oppløpet koblet Eggens hest grepet, for så å skvette enkelt ifra mot mål. En solid prestasjon. Hovin-traveren vant foran Eros Barsk og Thomas Mjøen.

Første for året

Thomas Mjøen hviler ikke på laurbærene. Lørdag ble han norgesmester for amatører i Harstad. Mandag var han på Leangen med seks oppsitt. Det ga en seier og to andreplasser. Seieren kom med Brightasabutton, en for ham velkjent hest fra Fannrem. Hoppa sto med null seirer på seks starter i år, nå kom førsteplassen etter å ha kneblet favoritten Disco Queen og Atle Eggan på de aller siste stegene.

- Hun var flink og tok imot hjelp og gikk fint til mål. Det er i bunn og grunn ei merr med fin kapasitet, kunne Mjøen opplyse.

Både sal og sulky

Leangen Duathlon består av ett løp under sal og ett foran sulky. Først gikk monteløpet, som ble vunnet av svenske Assault foran El Muro B.R. Sistnevnte ble ridd av Victoria Amundsen. Men i sulkyløpet var det Ragnhild Bjørnbeth som var tømmefører på Rishaug-oppdrettet fra Bodø. Det kan være høyst uvisst hvordan hestene takler to løp under ett og samme stevne.

El Muro B.R. hadde ingen problemer, selv med kraftig press underveis. Vinneren av monteløpet galopperte bort mulighetene fra start, Bjørnbeth kjørte sin hest til tet og der ble hun til mål var passert. W.J. Eminent Bergen og Kristine Kvasnes var veldig nærgående flere ganger, men El Muro B.R. holdt unna så vidt det var til årets første triumf og seier i Langen Duathlon. En sterk prestasjon med et monteløp i beina.