I fjor passerte fotballcupen på Melhus for første gang over 200 lag, og i år blir denne rekorden overgått med hele 228 lag fra 43 klubber. Over 1800 jenter og gutter i alderen 6–13 år vil gå i aksjon på 13 baner under årets Melhus Cup helgen 18–19. august.

Oppadgående popularitet

- Det her er en cup vi har hatt siden 2011, og den har bare har blitt mer og mer populær. Det blir ny rekord i antall deltakere i år. Det er gledelig, fordi at det er ikke alle cuper som opplever at pilen peker oppover, forteller Hollakleiv. Det er mange cuper og stor konkurranse, men Hollakleiv tror de har truffet godt med å ha cupen rett før skolestart.

- Også har vi greid å få til et arrangement som både barn og foreldre liker, sier cupsjefen.

SJEFEN: Cupgeneral Klas Hollakleiv tror de har greid å få til et arrangement som både barn og foreldre liker. Tidspunktet like før skolestart er også gunstig for høy deltakelse.

Hele 382 kamper skal spilles, og det kommer lag og klubber både fra Trøndelag, Hedmark, Møre og Romsdal. Klas Hollakleiv erkjenner at de er økonomisk avhengige av å lykkes med en slik cup.

- Dette er et av de viktigste arrangementene som Melhus fotball arrangerer gjennom året. Det er ikke tvil om at det genererer penger inn til hvert enkelt lag og til Melhus fotball. Det er et viktig arrangement for oss for å opprettholde økonomien. Vi er et breddeklubb, men vi er en stor breddeklubb. sier Hollakleiv.

Erstatter Melhus-festivalen

På flere måter kan man si at Melhus Cup har blitt en erstatning for tidligere Melhusfestivalen som ble arrangert i 30 år fram til 2010.

- Melhusfestivalen ble slutt for mange år siden, dette var noe som var i regi av Melhus idrettslag. Det gikk med underskudd i en del år, og man la ned denne virksomheten, sier Hollakleiv.

Viktig at folk stiller opp

Klubben benytter egne ressurser som dommere. Hollakleiv forklarer at de har gjennomført dommerkurs for 12 og 13-åringer, og opplyser at de ikke har hatt problemer med dette under Melhus Cup.

- Jeg har registrert at det har vært enkeltepisoder ellers i kretsen og Fotball-Norge, men under cupen så har det vært veldig greie forhold med ingen enkeltepisoder, og det er viktig i og med at det er unge dommere som trenger litt støtte, poengterer han. Samtidig er en slik cup med på å rekruttere dommere videre framover.

- Det er ikke bare en mangelvare for oss, det gjelder for hele Fotball-Norge, sier cupgeneralen. Han betegner cupen som et felles løft for hele Melhus fotball. Både junior- og A-laget skal stille opp. Hollakleiv forteller at de har en godt fungerende cupkomité med 10–12 stykker som har stått for planleggingen. Under selve cupen er arrangøren helt avhengige av å ha funksjonærer og der er det stort sett foreldre som stiller opp.

- Det er veldig fint at folk stiller opp. De ser at dette er viktig både for klubben og barna. Tidligere har det gått mye ut på å arrangere fester, men det virker som alle synes det her er mer givende å holde på med – ettersom de stiler opp, sier Hollakleiv.