Torgil Gjertsens Kristiansund overrasket hele fotball Norge i fjor med en sterk 7.plass i sin første sesong i Eliteserien. Derfor var det mange som trodde laget ville få en tøff andresesong i år, men så langt har klubben nok en gang gjort forhåndstipsene til skamme.

Etter gårsdagens 3-2 seier borte over Strømsgodset i Drammen tar laget sommerferie på 8.plass på tabellen med 23 poeng og god avstand ned til lagene under streken.

Årsbeste

Gjertsen spilte nok en gang fra start for Christian Michelsens mannskap før han ble byttet ut til fordel for Sondre Sørli i sluttminuttene, og lå bak Bendik Byes 1-1 scoring i 1.omgang. Bye scoret forøvrig hattrick i første omgang og ble lagets store helt i den siste kampen før ferien.

- 1. omgangen vår i går var helt ellevill. Det er nok det beste vi har gjort i min tid i Kristiansund så langt, sier Gjertsen på telefon til Trønderbladet når vi treffer han dagen etter kampen.

Her er Torgil Gjertsen i duell med Godset-spiller Tokmac Nguen under eliteseriekampen mellom på Marienlyst Stadion mandag Foto: Fredrik Hagen/NTB scanpix

Det var Strømsgodset som tidlig tok ledelsen i mandagens oppgjør gjennom Tokmac Nguen, men Byes tre scoringer sørget for at stillingen ved pause var 1-3 til Gjertsen og hans lagkamerater. Eirik Ulland Andersens scoring i 2. omgang ble den eneste og dermed endte oppgjøret 2-3 til gjestene fra Nordmøre.

- Vi blir slitne utover i kampen og blir hengende etter, men heldigvis ror vi i land tre deilige poeng før vi tar ferie. Det var viktig. Nå kan vi se oppover på tabellen. Vi har kontakt med lagene foran oss og har skaffet oss en såpass stor luke til lagene under streken at jeg ser lyst på fortsettelsen, sier en optimistisk Gjertsen.

- Nå har vi 23 poeng. For å være helt sikker på å berge unna kvalikk tror jeg vi må ha 35, men det kan holde med 30 også, legger han til.

Tilbake i form

Gjertsen har slitt både med sykdom og skader i år, men har vært å finne i startelleveren i de siste kampene. Nå føler han at formen begynner å nærme seg fjorårsnivå.

- Ja, med unntak av bortekampen mot Start i juni der hele laget underpresterte, så synes jeg vi har vært gode i det siste. Det gjelder både for min egen del og laget. Det er godt å være tilbake for fullt. Det eneste jeg kan sette fingeren på er at jeg kanskje ikke har scoret nok mål sammenlignet med i fjor, påpeker kantspilleren fra Melhus.

- Jeg har bare ett mål til nå i år, så jeg skulle gjerne forbedret det tallet litt. Det er jo scoringer som teller, sier han med et smil.

Stortrives

Gjertsen har 1,5 år igjen av kontrakten sin med Kristiansund og innrømmer at han trives utmerket i kystbyen.

- For å være ærlig så vet jeg ikke om det er noen konkret interesse fra andre klubber, men jeg har i hvertfall ikke hørt noe. Det er Kevin (Ingebrigtsen, red. anm.) som tar seg av alt dette, så det tar jeg med stor ro. Jeg stortrives både i byen og klubben og har det ikke travelt med å komme meg videre, understreker han.

- Akkurat nå er jeg på vei til Italia på en ukes ferie. Det blir ferien i år. Vi har nesten to uker ferie fra og med i dag og møtes ikke igjen på trening før mandag 23. juli, forteller Gjertsen.

Håper England vinner VM

Men det er en liten ting som irriterer han:

- Jeg har sett nesten alt av Fotball VM til nå, men når semifinalen mellom Frankrike og Belgia spilles i kveld sitter vi på flyet. Det er litt ergerlig å ikke få sett den kampen, sier Gjertsen.

- Hvem tror du vinner VM?

- Det er åpent. Jeg synes alle de fire gjenstående lagene har vært veldig gode. Det er kanskje den moralske finalen i kveld når Frankrike møter Belgia, men hvis hjertet får bestemme så blir det England. Det er tette og jevne kamper og små marginer som avgjør. England har kanskje ikke det beste laget på papiret, men det hadde vært vanvittig moro om England fikk vinne et mesterskap igjen. Det er lenge siden sist, avslutter Gjertsen.

Gjertsens Kristiansund møter Odd hjemme søndag 5. august i den første kampen etter ferien. Returmøtet mot hans gamle klubb Ranheim på bortebane finner sted lørdag 30. september. Det blir neste mulighet for det trønderske publikum til å se den formsterke kantspilleren live.