Torgil Gjertsen har akkurat kommet tilbake fra en hælskade som har holdt han borte fra fotballbanen i en drøy måned og har spilt de tre siste kampene for sin klubb, men når hans gamle lagkamerater i Ranheim kom på besøk 16. mai, var kantspilleren nok en gang fraværende.

– Jeg ligger rett ut med influensa hjemme og måtte se kampen på TV fra sofaen, sier Gjertsen på telefon til Trønderbladet.

Hadde et håp om å rekke kampen

Gjertsen har vært syk noen dager og hadde lenge et håp om å rekke kampen på fotballens store festdag, men måtte til slutt kaste inn håndkleet.

– Jeg har vært syk noen dager. Det startet før kampen mot Haugesund i helgen. Jeg spilte da, men har ikke blitt noe bedre i etterkant. Jeg hadde lenge et håp om at jeg skulle bli klar, men måtte melde forfall tidligere på dagen, forteller han.

– Elendig timing. Nå er jeg endelig skadefri og så blir jeg syk, legger han til.

Imponert av Ranheim

Gjertsens tidligere klubb Ranheim har fått en drømmestart på årets eliteserie og ligger på en svært overraskende 3. plass når ti runder nå er spilt. Gjertsen kan ikke annet enn å hylle sine tidligere lagkamerater etter at trønderne vant onsdagens oppgjør 3-1 på Kristiansund Stadion.

– Det er utrolig imponerende det de gjør. Jeg, som alle andre, er sinnssykt imponert over det de har fått til. De spiller fin fotball og vinner fortjent mot oss i dag, berømmer han.

Kristiansund gikk på sesongens fjerde nederlag onsdag og ligger nå på 10. plass på tabellen.

– Heldigvis for oss så er det mange svake lag nedi sumpen der, men det er fortsatt tidlig og mye kan skje. For min egen del så har jeg fokus på å komme meg tilbake på banen og bli frisk igjen så fort som mulig. Selv om vi tapte i dag så synes jeg ikke det var så ille. Det er mye positivt å ta med seg videre, avslutter han.

Ranheims Ola Solbakken er tilbake igjen etter en liten skade han pådro seg i cupkampen mot Orkla 1. mai, men var ikke i Ranheims 18. mannstropp onsdag.