Gimse IL vedtok under mandagens årsmøte å starte detaljplanleggingen av nye Brekkåsen stadion. Det skal bygges et 650 kvadratmeter stort klubbhus med en prosjektkostnad på cirka 20 millioner kroner.

- Et enstemmig årsmøte ønsker å gå videre med planene. Klubbhuset vi har i dag er 20 år gammelt, og ble i sin tid bygget da vi bare hadde seks til sju fotballag. Bygget holder ikke dagens standarder for å gjennomføre kamper, sier leder i Gimse IL Fotball, Vidar Krogh-Albertsen, til Trønderbladet.

Foto: Gimse IL

Spaden i jorda mars neste år

Siden årsmøtet i fjor har det pågått et forprosjekt. Det ble satt ned en prosjektgruppe bestående av fagfolk når det gjelder elektrisitet, vann og avløp og det bygningsmessige. Norgeshus har hatt prosjekteringen.

- Vi ser for oss å bruke resten av året til planlegging. Spaden har vi tenkt å sette i jorda mars neste år. Byggetiden er anslått å være på rundt seks måneder, forteller fotballederen.

Per dags dato har idrettslaget oppunder 40 fotballag. Spillere og andre som trenger det, bruker sanitæranlegget ved Brekkåsen skole, mens dommerne har garderobe i barnehagen.

- Vi har et lite logistikkproblem slik det er i dag. Lagledere bruker mye tid på kampplanlegging. Vi har et godt samarbeid med skolen og barnehagen, men det blir fint å få et skikkelig klubbhus med garderobekultur og muligheten til å samle hele Gimse, sier Krogh-Albertsen.

Slik skal anlegget finansieres

Idrettslaget ønsker at det nye klubbhuset kan huse næringslivsmøter, høytidsdager og andre arrangementer.

- Det er vanskelig å få tak i gode møtelokaler i Melhus, så vi har helt klart behov for denne typen lokale. Rommet som er planlagt skal ha plass til 70-80 personer, og det blir mulig å dele av lokalet til mindre grupper, forklarer han.

Prosjektkostnaden på det nye anlegget er på rundt 20 millioner kroner. I beløpet kommer det fratrekk gjennom momsfradrag, spillemidler, dugnad og sponsing av to større aktører, som Krogh-Albertsen ikke ønsker å kommentere nærmere på nåværende tidspunkt.

- Prosjektgruppa har gjort en god jobb og prislappen er veldig realistisk. Vi skal klare dette uten at det går utover treningsavgiften, men vi er avhengig av å kunne leie ut lokalene, sier han.

- Vi har vært i dialog med kommunen angående spillemidler. Vi har et håp om å få midler av et kommunalt fond som er etablert for anlegg som dette, fortsetter Krogh-Albertsen.

Foto: Gimse IL

Gimse IL er gjeldsfri

Ifølge Krogh-Albertsen er Gimse IL helt gjeldsfri. I 2016 ble to kunstgressbaner til en verdi av cirka 12 millioner kroner nedbetalt. Dette gikk raskere enn forventet. Styret så for seg at nedbetalingen skulle pågå frem til 2025.

- Vi har god økonomi og knallhard økonomistyring. Det planlegges mye boligbygging i Gimse-området i tiden fremover, så vi håper på økning i medlemsmassen til idrettslaget, forteller Krogh-Albertsen.

I dag er Hollum grendahus et samlingspunkt for mange på Brekkåsen. Krogh-Albertsen innrømmer at det nye klubbhuset kan bli en konkurrent til det gamle forsamlingshuset.

- Vi blir nok en konkurrent, men vi må tenke på idrettslagets ve og vel. For oss blir dette et par hakk hopp, både når det gjelder det å gjennomføre gode arrangement og størrelsen på rommene, sier han.