Treningskampen markerte starten på lagets 2018-sesong, der Melhus endelig er tilbake på nivå fire i norsk fotball. Motstander Tillerbyen er blandt konkurrentene i avdelingen og var årets første motstander da sesongoppkjøringen begynte på Tempebanen klokken 21.05 onsdag kveld.

Der var Melhus godt rustet etter å ha trent bra i Bankhallen i noen uker. Trener Jan Ketil Berg hadde de aller fleste disponible - bortsett fra keeperne. Øivind Onsøien mister store deler av vårsesongen grunnet fjorårets håndbrudd, mens utfordrer Adrian Husby er borte en uke med en kneskade.

- En liten drøm

Da åpnet det seg en mulighet for småskadede Edvard Ølstøren - spissen som lenge har båret en liten drøm om å få stå mellom stengene.

- Det var stas, det! Man får et litt annet perspektiv på det. Jeg må si jeg føler at jeg har fått en erfaring rikere. Jeg har aldri stått i mål før, men jeg har alltid hatt et sterkt ønske om det. Dessverre har det aldri slått til før nå. Det er en liten drøm som har gått i oppfylelse, sier 23-åringen lattermildt til Trønderbladet etter kampen.

- Det har virket veldig kult. Så lang som jeg er, så er jo rekkevidden deretter, fortsetter han.

Før kampen fikk han oppvarming og psykisk oppbacking fra Onsøien. Kanskje hjalp det, for med tre baklengsmål besto angrepsspilleren tross alt prøven - og fikk godkjent av førstekeeperen selv. Riktig nok tok det bare et knapt minutt før Tillerbyen tok ledelsen 1-0, men Ølstøren kunne ikke lastes for at Ulrik Sellæg iskaldt fikk sette inn 1-0 på en retur etter en flott redning.

- Han takler dette

- Han har stått litt på trening og slitt litt med skader han også. Derfor spilte han ikke utpå. Det er veldig fint at han kan være med og stå i mål. Han er en kriger og en spiss vet jo hvordan keepere oppfører seg også! Jeg var ikke noe redd for det, han takler dette, kommenterte Onsøien underveis i førsteomgangen.

En førsteomgang som forløp seg uten noen særlig med målsjanser. En spent Ølstøren så laget sitt utlikne og var ellers ganske arbeidsledig.

- Man har god tid bakerst der! Det var en veldig rolig kamp. Jeg skulle ønske jeg fikk noen flere skudd på meg, så jeg kunne vist meg frem litt mer, sier keeper Ølstøren.

Tabbe

Dessverre viste han seg frem én gang - med negative fortegn. Først scoret Vegard Eidet alene med keeper, så endte et utspark opp i Tillerbyens favør og Stian Myrbekk scoret enkelt til 3-1 i en relativt kjedelig fotballkamp.

- Ingen av lagene skapte vel egentlig noe mer enn det vi gav bort av mål, smiler Ølstøren.

- Jeg gir bort en gratis scoring på femmeter. Den må jeg ta på min kappe. Bortsett fra målet som var direkte min skyld, føler jeg at jeg gjorde en grei figur, sier Ølstøren.

Ikke første gang

Om Melhus går på keeperjakt for å ha flere alternativer utover våren vites ikke, men Ølstøren er klokkeklar: Han kan gjerne stå mer.

- Jeg trår gjerne til om det trengs, men jeg satser først og fremst på å være ute på banen, smiler han.

PS! Dette er ikke første gang et lag fra Gruva stiller med en utespiller i mål. I 2014 spilte Rødde 2 med en annen storscorer i mål. Også da var Ølstøren aktuell, men da nyttet det ikke å spørre Rune Langørgen, som sto fremragende i 4.divisjon.