NRK-ekspert med spådom før dagens NM-sprint

Riseth kan snyte Northugs OL-håp

Torgeir Bjørn mener flere «ukjente» løpere kan nærme seg en OL-plass om de går fort på torsdagens NM-sprint.

Torsdag går Fredrik Riseth NM-sprinten på Gåsbu. Fredag reiser han til verdenscupen i Dresden i Tyskland.   Foto: Thomas Olsen

Sport

Overfor VG lister NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn opp en rekke aktuelle kandidater fra landslaget, pluss en rekke mindre kjente navn som han mener kan komme seg til OL i sprintøvelsen.

Blant disse nevner han Fredrik Riseth fra Melhus. 22-åringen har levert solide resultater på klassisksprintrenn denne sesongen. Fjerdeplass på Beitostølen, førsteplass i Norgescupen på Gålå, 17. plass på Lillehammer og fjerdeplass i Piteå.

– Skulle en i den kategorien vinne, eller bli nummer to bak Klæbo i norgesmesterskapet, så er det faktisk aktuelt med OL. Det bør også være sånn. Når det er så stor usikkerhet bak Klæbo, så kan vi ende med et ukjent navn som banker seg inn på OL-sprinten på overtid, sier Bjørn til VG.


Fredrik Riseth går sitt første verdenscuprenn på internasjonal kvote

Reiser til Dresden med Klæbo

Gode nyheter for 22-åringen fra Melhus som kjemper om en plass til OL.

 

Mattis Stenshagen, Pål Trøan Aune og Kasper Stadaas er andre løpere som kan slå seg inn på et lag til den siste verdenscupkvalifiseringen i Planica neste helg – og i neste omgang til OL.

Men for å nærme seg en OL-plass må Riseth og de andre utfordrerne gå fort på dagens sprint i NM på Gåsbu.

– Vi kan faktisk komme i en situasjon at den som vinner NM-sprinten får OL-plass, selv om det er en ukjent løper, forteller Bjørn.


- Har alle muligheter til å gjøre det bra

Team Trøndelag-trener Kristian Skrødal mener Fredrik Riseth fortsatt er med i racet om OL-plass på sprinten.