Under årets 17. mai vil det være tillatt å selge heliumballonger. Neste år kan imidlertid gatesalget bli forbudt.

Venstre, Sosialistisk Venstreparti og Miljøpartiet De Grønne har foreslått at Melhus i likhet med en rekke andre kommuner, forbyr salg av heliumballonger slik Trønderbladet tidligere har skrevet om.

Bakgrunnen for at miljøpartiene har foreslått forbud, er at partiene er bekymret for at tilgangen på helium er bekymret og at den begrensede ressursen heller bør forbeholdes medisinsk behandling samt forurensningsfare og muligheten for svart omsetning.

Saken kom opp i Melhus kommunestyre som en interpellasjon, og ble framført av Jan Frode Hatlen (V).

Jan Frode Hatlen (V) la fram interpellasjonen i kommunestyret tirsdag kveld.

Ordfører Gunnar Krogstad (Ap) besvarte interpellasjonen og sa seg enig i momentene fra miljøpartiene. Han pekte på at det ikke er kjent hvilke økonomiske konsekvenser et salgsforbud kan ha, og han viste til at for eksempel skolekorpset på Hovin har hatt inntekter fra salget på 17. mai.

- Det er litt over en måned til 17. mai, og det er litt kort tid å innrette seg. Tidligere erfaring har vist at det er klokt å sende ut slike forslag på høring. Derfor er det ikke realistisk å vedta et forbud til årets 17. mai, men til neste år. Som ordfører vil jeg oppfordre lag og organisasjoner samt utsalgssteder om å unngå heliumballonger, sa Krogstad.

Rådmannen fikk i oppgave å utrede et forbud mot gatesalg av heliumballonger i Melhus.