I en interpellasjon ber Venstre, Sosialistisk Venstreparti og Miljøpartiet De Grønne om at Melhus blir en heliumballongfri kommune. Blir henstillinga tatt til følge, vil det ikke være mulig å få kjøpt heliumballong i Melhus på 17. mai.

Interpellasjonen blir fremmet under kommunestyremøtet på tirsdag, og er undertegnet Jan Frode Hatlen (V), Anne Sørtømme (SV) og Eirik Engan (MDG). De foreslår at kommunestyret vedtar at det skal være forbudt med gatesalg av heliumballonger i Melhus kommune fra 1. mai, og at lag, foreninger, restauranter og utsalgssteder oppfordres til ikke å bruke heliumballonger som en del av sin virksomhet.

De tre partiene nevner flere årsaker til at de er imot heliumballonger. Blant annet mener de at ballongene bidrar til økt plastforurensning, og at helium kan være et knapphetsgode. Dessuten er de betenkt over at prisen kan være høy.

– Det er ikke vanlig med kvittering for salget, så det er godt potensial for svart arbeid. I tillegg skaper det uønsket kjøpepress for småbarnsforeldre, skriver de interpellasjonen.