Etterforskninga av det mistenkelige dødsfallet på Ler fortsetter for fullt, sier kommunikasjonsrådgiver Hege Marie Vikaune i Trøndelag politidistrikt.

Politiet venter på svar på tekniske analyser, og skal i dag mandag gjennomføre ytterligere sporsikring på stedet. Rundspørringa skal ifølge ei pressemelding avsluttes i dag. Politiadvokat Jørgen Aunet sier at politiet er i en innsamlingsfase der det jobbes videre med avhør og tekniske undersøkelser.

- Ingen flere er pågrepet eller siktet, sier Aunet.

Stenger Melhus lensmannskontor

Fra i dag må dem som skal innom Melhus lensmannskontor i annet ærende enn det som gjelder etterforskninga av det som politiet mener er drap, dra til Heimdal politistasjon. Dette gjelder for eksempel dem som skal anmelde eller i forbindelse med sivilt gjøremål. Årsaken er at Melhus lensmannskontor er base for etterforskninga av drapet på Ler.

Les også: Hadde minnemarkering for den døde mannen i 30-årene (åpen sak)

Ønsker tips

Politiet er fortsatt sterkt interessert i tips, og da spesielt observasjoner fra veistrekninga rundt åstedet ved Fremovegen på Ler. Tipsnummeret er 73 48 94 00.

Den siste kjente observasjonen av den døde 38-åringen er mandag 23. januar klokka 22.30. Mannen ble funnet onsdag av noen som skulle innom huset for å gjøre avtalt arbeid i huset. Politiet ble varslet onsdag rett før klokka 13.

Les også: Gerd Aas som bor like ved åstedet

Nabo Gerd Aas sa til Trønderbladet på søndag at det var helt stille ved huset til den avdøde på tirsdag etter det de kunne se.

Kripos

Kripos er fortsatt i Melhus, og bistår Melhus lensmannskontor. Ansatte fra andre steder i Trøndelag politidistrikt er også med i etterforskninga. I helga ble det jobbet intenst med saken, og arbeidet med å oppklare hva som skjedde da en 38-åring  døde i boligen han leide på Ler.

Politiet har ikke villet si hva som er dødsårsaken bortsett fra å si at mannen døde som følge av vold. Politiadvokat Jørgen Aunet opplyste på lørdag til Trønderbladet at Kripos bistår i den taktiske etterforskninga, og det foretas avhør. Dessuten skal Kripos ta 360-graders bilder inne i huset på Ler slik det ble gjort i leiligheten der Nilofer Naseri ble drept i september 2015.

Varetektsfengslet

En 26-åring fra Melhus ble lørdag varetektsfengslet i to uker med brev- og besøksforbud. 26-åringen som er drapssiktet, anket på stedet, og advokat Arve Opdahl og advokat Kolbjørn Lium har fått frist på seg til klokka 13 i dag med å levere støtteskrift til anken. Frostating lagmannsrett avgjør om mannen blir satt fri eller om han skal sitte i varetekt. Inntil lagmannsretten har behandlet anken, må 26-åringen sitte i varetekt.

Les også: Fastholder at han ikke har gjort noe galt

26-åringen skulle for øvrig møte i Sør-Trøndelag tingrett denne uka tiltalt for blant annet trusler, fysisk angrep og for besittelse av narkotika.

Varetektsfengslet

Da spørsmålet om varetektsfengsling ble tatt opp i Sør-Trøndelag tingrett på lørdag, anførte 26-årings forsvarer at det ikke er grunnlag for fengsling utover ei uke. Retten mente altså at det er nødvendig med to uker av hensyn til etterforskninga. Retten har bestemt at det den drapssiktede sa under rettsmøtet på lørdag, ikke kan offentliggjøres.

Søndag ettermiddag holdt venner og bekjente av den døde mannen i 30-årene minnemarkering utenfor huset han leide. De tente lys og la ned blomster, og Julie Stokke sang. Rundt 30 personer møtte opp. Siden eiendommen er avsperret av hensyn til etterforskninga, ble blomster og lys satt ned i veikanten. Politiet opplyser at navnet på den drepte mannen ikke er blitt frigitt av de pårørende.

Politiadvokat Jørgen Aunet.
Søndag ettermiddag var det minnemarkering utenfor huset den drepte mannen leide.
Flere politipatruljer rykket ut til Ler da politiet fikk melding om at en mann var funnet død.