Rådmannen foreslår at Melhus kommune eksproprierer 15 dekar fra en privatperson på Ler for å få bygd ny barnehage. Kommunen har vært i forhandlinger med grunneieren uten å nå fram, og tvangskjøp kan bli løsninga ifølge rådmannen.

Melhus formannskap skal i dag tirsdag ta stilling til om kommunen skal gå til det skritt å foreta ekspropriasjon. Denne typen ervervelse av grunn er svært sjelden i Melhus. Rådmannen har skissert tre muligheter for formannskapet: enten utsette bygging av barnehage, betale det grunneieren forlanger for tomta eller ekspropriere.

Kommunestyret har tidligere vedtatt å gå for bygging av barnehage på Ler framfor på Kvål fordi Kvål har utfordrende grunnforhold der det er behov for kostbare sikringstiltak for å forebygge kvikkleireskred.

I saksframlegget til formannskapet skriver rådmannen at grunneieren har avslått å la domstolen avgjøre hvor mye det skal betales for grunnen. 2. februar i år ble grunneieren varslet av kommunen om at det kan bli tvangskjøp.

Advokat Frode Kvernrød representerer grunneieren, og skriver i et brev til kommunen at grunneieren ikke vil selge til den prisen kommunen tilbyr og er i dialog med utbyggere.