Melhus

I løpet av tre dager har Melhus kommune registrert 379 smittetilfeller for covid-19. Tallet inkluderer også innmeldte positive hurtigtester.

Smittetallet på onsdag var ifølge Melhus kommune, 123 og dette inkluderer positive hurtigtester. På fire dager er det dermed registrert 502 smittetilfeller.

Totalt pr. onsdag morgen har Melhus kommune registrert 3483 smittetilfeller i koronatiden, og så kommer de 123 nye slik at det totalt er registrert 3606 smittetilfeller i koronatiden for Melhus.

Folkehelseinstituttets tall inkluderer bare positive PCR-tester, og onsdag fikk Melhus registrert 50 positive PCR-tester. Tidligere har myndighetene rådet folk som har tatt også oppfriskingsdosen, om ikke å ta PCR-test om de får positiv hurtigtest.

Midtre Gauldal

Midtre Gauldal har også smitteøkning, og fikk registrert nye smittetilfeller i løpet av onsdag. Pr. torsdag morgen står Midtre Gauldal registrert med fire nye positive PCR-tester og et totaltall på 632 positive PCR-tester i løpet av koronatiden.

– Teststasjonen tilbyr PCR-test kun på mandag, onsdag og fredag. Timer bestilles digitalt. Utlevering av selvtester. Det er nå kun de voksne med symptom som anbefales å teste seg. For øvrige grupper (husstandsmedlemmer og tilsvarende nære) er det en mulighet, men ikke en anbefaling. Hurtigtester deles ut på Helse og velferdskontoret på rådhuset i 1 et, innenfor kontortid, opplyser Midtre Gauldal kommune på sin nettside.