Melhus fortsetter tradisjonen med én valgdag også denne gangen, og valgdagen er mandag 11. september. Da får innbyggerne muligheten til å stemme over hvem som skal sitte i kommunestyret og i fylkestinget.

Etter en periode med bytte av stemmelokaler fordi stemmelokalene ikke var universelt utformet, foreslår rådmannen at valgstyret går for de samme stemmelokalene som for to år siden.

Ble reaksjoner

Da kommunen vraket Rosmælen skole som stemmelokale fordi kommunen mente at blant annet dørene var for tunge å åpne, ble det ramaskrik. Kommunen flyttet stemmelokalet til Trønder-Lyns klubbhus, men ved stortingsvalget var Rosmælen skole igjen godkjent som stemmelokale. I 2017 ble det bråk da Gåsbakken mistet sitt stemmelokale, og i 2019 var det igjen mulig å stemme der.

For to år siden var det usikkerhet om covid-19 kunne gi utfordringer for stortingsvalget, og kommunen hadde Melhus bedehus som reserveløsning.

Kommunale bygg

Rådmannen foreslår at opplegget med at bare kommunale bygg velges som stemmelokaler, fortsetter. Alle valglokalene er planlagt å være åpne i perioden fra klokka 9 til 21. Nedre Melhus som har flest velgere av valgkretsene, vil fortsatt ha bare ett stemmelokale.

– Det har ved de siste valgavviklinger vært stort fokus på it-sikkerhet, beredskap og universell utforming i valglokalene. Ved bruk av kommunens egen bygningsmasse, mener rådmannen at dette er godt ivaretatt. Rådmannen foreslår derfor ingen endring av stemmekretser, valglokaler eller åpningstid for kommunestyre- og fylkestingsvalget 2023, skriver rådmannen i saksframlegget til valgstyret som har møte tirsdag etter formannskapsmøtet.

Formannskapet er valgstyre, og ifølge møteprotokollen ble det enstemmig vedtak om hva som blir stemmelokalene.

Dette er stemmelokalene:

  • Melhus stemmekrets: Melhushallen

  • Rosmælen stemmekrets: Rosmælen skole

  • Flå stemmekrets: Flå skole

  • Lundamo stemmekrets: Lundahallen

  • Hovin stemmekrets: Hovin samfunnshus

  • Gåsbakken stemmekrets: Gåsbakken skole

  • Eid stemmekrets: Eid skole