Kamiran Barakat er kurder fra Syria, og bor i Norge. Nå har han giftet seg med Marina Kryvda fra Ukraina, og hun kommer også snart flyttende til Søberg for å bo sammen med sin ektemann.

Les også: Dette venter flyktningene når de kommer til Melhus

Overrasket på trappa

Da de giftet seg den 18. mai sto alle de rundt 100 elevene ved Melhus voksenopplæring klar med såpebobler, flagg og sprudlevann i glassene på trappa utenfor tinghuset i Trondheim, for å feire at Kamiran og Marina hadde fått hverandre. Helt overraskende for det nygifte paret!

–Det var veldig bra! smiler Kamiran.

–En gledesspreder

Kamiran Barakat er kurder fra Syria, og kom til Norge som flyktning i 2006. Først bodde han i Namsos, før han kom til Melhus i 2009.

Her har han gått på voksenopplæringa, og senere tatt barne- og ungdomsarbeiderfaget på videregående skole. Nå jobber han som renholder i Melhus kommune, og vasker blant annet på sin gamle skole, Melhus Voksenopplæring.

Mange av lærerne han hadde da han gikk der jobber der fremdeles, og han er en del av kollegiet, forteller Lise Hågensen ved Melhus voksenopplæring.

–Han er en positiv og super gledesspreder! sier hun.

Da lærerne fikk nyss i gifteplanene, bestemte de seg derfor for å overraske paret på tinghustrappa.

Norskopplæring først

Paret møttes da Kamiran var på reise til Ukraina, og nå venter de bare på at Marina skal få oppholdstillatelse, så de kan flytte sammen.

Marina har studert pedagogikk, og nå er hun i ferd med å utdanne seg dom frisør og makeupartist. Det blir spennende å se hvilke jobber hun kan få når hun kommer hit, sier Kamiran.

–Men først må hun lære norsk! smiler han.

Og dermed har han rekruttert en ny elev til Melhus voksenopplæring.