Fredag 7. april var siste skoledag før påske ved Melhus voksenopplæring, og elevene hadde fått beskjed om at de skulle ha med litt mat hver, til en felles avslutning. Det ble en internasjonal kurvfest, men i tillegg var det mange overraskelser som ventet utover dagen.

Elevene ble de delt i grupper, på tvers av gruppene de har til vanlig, og ble blandet slik at det var mange med ulike morsmål på hver gruppe. På den måten blir norsk det naturlige språket å kommunisere på.

Dagen var delt opp i tre-kvarters økter på ulike stasjoner. Aktivitetene de fikk prøve var påskeeggjakt i Melhus sentrum med ulike oppgaver, og uteaktiviteter med konkurranser som potetløp, støvelkasting, stafett.

Inne var det to stasjoner med påskeverksted, hvor de skulle lage ulike typer påskepynt, og de skulle handle inn ingredienser og selv lage vafler.

Lærerne hadde tatt med seg litt forskjellig fra hyttene og loftene sine, og hadde gjort nøye forberedelser. Når elevene kom «på hyttetur», som også var en av aktivitetene, fikk de beskjed om å ta av seg skoene. De fikk utdelt tøfler, og skulle være på skikkelig hyttetur. Her var det levende flammer fra YouTube på smartboarden, ski og utstyr utstilt, Yatzy og ludo, strikking, påskenøtter og kryssord, og småprat og informasjon om hytteliv.

Ei av gruppene på voksenopplæringa hadde forberedt foredrag om påskefeiring og sang. De hadde framføring for alle elevene etter hvert som gruppene rullerte.

Lærerne hadde kledd seg ut i hyttetur/skitur/afterski-stil.

Til lunsj ble maten elevene hadde hatt med seg servert, pluss vafler med syltetøy og rømme. Til slutt ble det premieutdeling etter dagens konkurranser, og premiene var selvfølgelig Kvikk-Lunsj. Påskeharen dukket opp med gule tulipaner, og elevene fikk en hver med ønske om god påske.

Elevene syntes det var en morsom dag, og de snakket norsk hele dagen, og ble kjent med andre elever de ikke treffer så mye ellers.

Det er ca. 100 elever på Melhus Voksenopplæring nå, og de er delt i sju grupper.

Tekst og foto:

Lise Hågensen, Melhus voksenopplæring