Det håper i alle fall Norges Skiforbund og Trondheim kommune som søker om at ski-VM kommer til Trondheim.

Henger seg på

– Et ski-VM i Trondheim vil gagne hele regionen, sier Jorid Jagtøyen som sitter i fagrådet for Næringsforeningen i Trondheimsregionen avdeling Melhus.

For å styrke VM-søknaden, kommer tilbudet «Early Birds» også til Trondheim. Et lignende konsept er blitt kjørt i blant annet Trondheim en gang i måneden, og målet er at melhusbyggene ikke skal være noe dårligere. I Trondheim har rådmann Morten Volden vært en ivrig talsmann for trimturer for morgenfugler.

Fredager

«Early Birds» starter i Melhus fredag 1. september, og oppmøtetidspunktet er 06.30 utenfor Melhus rådhus. Konseptet går ut på at en går eller løper, og snur etter 15 minutter slik at en er tilbake ved rådhuset klokka 07. Etter turen vanker det kaffe og t-skjorte.

– Dette skal være for alle uansett om du er barneskoleelev, bruker rullator eller vil springe. Selv vil jeg ta med bikkja for en morgentur. Dette skal være en folkemønstring for bedre folkehelse, sier næringsforeningsleder Hans Petter Øien Kvam.

Øien Kvam forteller at morgenturene skal bli en foreteelse hver første fredag i måneden, og at turene også blir arrangert i vinter.

Frokostmøte

31. august har næringsforeningen frokostmøte der blant annet VM-søknaden og «Early Bird» er tema. Prosjektleder Guri Hetland kommer for å orientere. Hetland var også på næringskonferansen i juni, og tente en glød i Melhus. Frokosten er i kommunestyresalen i Melhus rådhus, og starter klokka 08.