Melhusbankens ansatte hadde nettopp landet etter å ha avsluttet jubileumsåret med Åge-fest i Bankhallen da de tirsdag for tredje gang var vertskap for NiT Melhus' næringslivsfrokost.

Nok en gang hadde opp mot 50 representer fra næringsliv, styre og stell møtt opp for å utveksle erfaringer og jobbe for å gjøre kommunen mer attrativ å drive næring i.

– For oss som bank er det viktig å være på en slik arena, påpekte banksjef Ragnar Torland.

Tenker fremover

Mye har skjedd på de tre årene næringsforeninga har eksistert, men leder Hans Petter Øien Kvam ville helst prate om det som skal skje i tiden som kommer, og da særlig med tanke på å være på plass og dra lokal nytte av den store E6-utbygginga i Gauldalen.

Der er de allerede kommet godt i gang for å ta en bit av den 22 millarder kroner dyre E6-kaka.

Bedrifter viste seg fram

Brorparten av møtet ble derimot brukt på tre nye bedriftspresentasjoner - kjerneboringsfirmaet Devico, Slaktehuset Eidsmo Dullum og MarineTeam, som selger og reparerer fritidsbåter på Øysand.

Les mer: Kvålsslakteri fikk gjev pris

Les mer: Devico skal bore under Romsdalsfjorden

Felles for alle de tre bedriftene er at de har bygget seg opp over tid og vært tålmodige, og alle trakk de fram fordeler ved å drive i Melhus kommune.

Drar nytte av plasseringen

Suksessfirmaet Devico, som stort sett driver eksport internasjonalt, drar nytte av lavere leiepriser enn i byen og god infrastruktur, mens MarineTeam, som er en videreutvikling av tidligere Fische Fritid, har plassert seg midt i fartsåra ut til båtparadisene lenger ut i Trondheimsfjorden.

Slaktehuset Eidsmo Dullum, som henter slaktedyr helt fra Namdalen i nord til Lesja i sør, ligger midt i smørøyet, tett ved Midtre Gauldal, som er deres største leverandør.

Les mer i Trønderbladet torsdag.

foto
Daglig leder Erlend Olsø i Devico fortalte hvordan de har bygget seg opp over lang tid siden Viktor Tokle utviklet sitt avanserte boreredskap og startet bedriften på Melhus i 1988. Først på starten av 2000-tallet fikk de sin første store kunde. At de holder til på Melhus, er nok mer tilfeldig enn strategisk, i og med at Tokle selv er melhusbygg, men Olsø sier de ser mange fordeler med å holde til i kommunen. Devico leverer først og fremst boretjenester til gruvenæringa, men de gjør også geotekniske undersøkelser. Foto: Elling Finnanger Snøfugl
foto
Slaktehuset Eidsmo Dullums daglige leder Rune Dullum har som mål å være best på alt fra kuskinn til indrefilet, men konkurransen er stor. Likevel har de nå fått på plass gode avtaler, der 90 % prosent av omsetningen baserer seg på leveranser til fire store aktører. Foto: Elling Finnanger Snøfugl
foto
Roger Løkvik, som eier 90 prosent av båtforhandleren MarineTeam på Øysand, tok en råsjans da han kjøpte opp avviklingstruede Fische Fritid. Også MarineTeam ble rammet av finanskrisen, men har i senere tid hadd en solid opptur. Foto: Elling Finnanger Snøfugl
foto
En begeistret sal fikk være med på slakteprosessen gjennom en fin, men noe brutal bildeserie presentert av Rune Dullum. Foto: Elling Finnanger Snøfugl