Digre håper å få med seg flere politiske partier på dette, og ikke minst at folk i kommunen kan engasjere seg og samle seg om denne saken.

KrF ser for seg at Midtre Gauldal kan innføre godkjente scootertraseer, slik Tydal kommune har gjort, og Holtålen kommune jobber med å innføre.

FÅ BORT ULOVLIGHETEN: KrF tror traseer vil få bort den ulovlige kjøringen, og gjøre kommunen mer attraktiv som hyttekommune.

- Vanskelig å unngå ulovlig kjøring

Det gis ett løyve per hytte, men som han sier: Ofte er det flere familier som deler på ei hytte. Kanskje skal de ha besøk?

– Det er vanskelig å unngå at det blir ulovlig kjøring. Og så ønsker vi å ta tilbake litt av selvråderetten her oppe, sier Digre.

Som hyttekommune, mener Digre Midtre Gauldal absolutt vil tjene på dette.

Tror på selvjustis

Han tror også de scooterinteresserte, som ikke nødvendigvis har en hytte å kjøre til, også vil dra nytte av lovlige traseer.

– Jeg tror at skutertraseer heller vil øke friluftsinteressen for ungdom, enn å ødelegge for den. Ungdommen har kanskje ikke lyst til å spenne på seg skiene nede i dalbunnen, men når de kommer litt oppå fjellet ser de hvor fint det er.

Han tror at med slike traseer, vil også den lokale selvjustisen fungere. Og at den ulovlige kjøringen vil bli drastisk redusert, også fordi lokalbefolkningen vil passe på når det faktisk finnes lovlige traseer.

Håper på engasjement

Digre håper at folk vil engasjere seg i saken, kanskje gå sammen og virkelig øve et politisk press på lokalpolitikerne.

– Det er enklere å fremme et konkret forslag, hvis vi vet at vi har folk i ryggen. Vi ønsker å få til dette, og få med de andre partiene.

– Ser du noen ulemper med dette?

– Det er jo ikke alle som er glad i scooterkjøring. Det kan nok bli enkelte strekninger hvor det kan bli en del trafikk. Klart det finnes ulemper. Men dette med hyttevaner har endret seg mye de siste 20 årene. Hvis det ikke er en viss komfort, bruker ikke folk det. Hvis det er enkelt å komme seg dit, blir det brukt. Dette har noe med overlevelsen av bygdene våre å gjøre også. Kanskje kan vi få til noe næring ut av dette. Skal vi ha noe å by den oppvoksende slekt på, må dette til, sier Digre.