De ansatte gleder seg stort. Bare dagslyset som flommer innover de store og luftige kjøkkenarealene er noe personalet fryder seg over, forteller kjøkkensjef Lise Robudal. I alle år har de holdt til i den mørke kjelleren på helsesenteret, uten særlig tilgang på dagslys.

KJØKKENSJEF: Lise Storbudal er kjøkkensjef, og fryder seg over nytt kjøkken. Fra torsdag skal det være full drift her. Foto: Marthe Eid

Skryter av ansatte

Kjøkkensjefen trekker fram de ansattes innsats og positive holdning. De står på, og omfavner alle endringene. For det blir noe helt nytt. Rutiner må innføres på nytt, det er nytt utstyr og mye som skal læres.

På onsdag er det opplæring av alle ansatte i bruken av det nye kjøkkenet, og torsdag morgen skal det tas i bruk. Det går unna. Men de gleder seg.

25,9 MILLIONER: Det nye kjøkkenet er forbundet med sykehjemmet med en gang. Ifølge budsjettet koster det nye kjøkkenet 25,9 millioner kroner. De har i flere år drevet på dispensasjon fra Mattilsynet, fordi det gamle kjøkkenet ikke møter dagens krav.

Drevet på nåde

I flere år har kjøkkenet drevet på dispensasjon fra Mattilsynet, som har kommet på påpekninger på det gamle kjøkkenet, særlig når det gjelder skillet mellom rene og urene soner og et mangelfullt varemottak. Den tid er nå over.

- Det blir mye mer moderne utstyr. Bare det at vi slipper å stå og røre i kjelene. Varemottaket blir helt annerledes. Vi får et eget mottaksrom, hvor maten til avdelingene både hentes og leveres tilbake. Brukt mat og kopper tas rett inn i oppvaskerommet, såkalt uren sone.

Nesten 26 millioner kroner

Robudal har vært med i arbeidsgruppen som har planlagt det nye kjøkkenet. Kjøkkenet skal ifølge budsjettet koste 25,9 millioner kroner. Dette beløpet måtte politikerne i fjor godta, da kjøkkenet ble dyrere enn først budsjettert.

Dagens kjøkkendrift har 7,1 årsverk, inkludert to stillinger som jobber i hver sin kantine på henholdsvis sykehjemmet og rådhuset. Når kjøkkendriften i Soknedal legges ned, kommer også det årsverket ned til Støren. Dermed blir det 8,1 årsverk.