– Vi har kjempetro på dette feltet, sier driftssjef Svein Evjen i LØWI eiendom.

Samarbeid

Størenfirmaet har kastet sine øyne på et område på Kvål, og er i gang med å utvikle et boligfelt. Boligfeltet vil bli det største så langt i LØWI eiendoms historie. Selskapet ble dannet av Løhre Eiendom og Winsnes Eiendom, og har nå fått inn Ramlo sandtak Eiendom på eiersida.

– Bakgrunnen for at vi går i gang med et boligfelt på Kvål, er at vi som rørleggerfirma både ser dette som en mulighet til å gi noe tilbake til lokale firma som kan få oppdrag og fordi vi kan få opprettholde arbeid for egen bedrift. Løhre VVS har hele Gauldalen som arbeidsfelt, og vi kjenner markedet i Melhus godt. Det er bare 20 minutter fra Støren og til Kvål, sier Frank Løhre som er styreleder i LØWI eiendom.

Gang- og sykkelvei

Går alt som planlagt, blir det byggestart våren 2019. Forutsetninga er at avtalen om gang- og sykkelveien langs fylkesveien (Bennavegen) går i orden. Slik Trønderbladet tidligere har omtalt, skal Melhus kommune forskuttere bygging av gang- og sykkelveien og får også med fylkeskommunen på laget. Planlegginga av gang- og sykkelveien gjøres av Melhus kommune og er godt i gang.

– Noen har gjort forsøk tidligere på å få lagt ut boligtomter her, men så kom gang- og sykkelveien som rekkefølgebestemmelse. Avtalen som er inngått om gang- og sykkelveien gjør bygging mulig, forteller Evjen.

Daglig leder Per Ivar Winsnes forteller at de lenge har jobbet for å få til boligfeltet på Kvål, og at løsninga kom da det blir klart at kommunen og fylkeskommunen samarbeider om gang- og sykkelveien.

God utsikt

Det nye boligfeltet skal få navnet Lykkja, mens det opprinnelige navnet på området er Haugalykkja. Arild Eidem er grunneier, og LØWI eiendom har sikret seg opsjon på rundt 30 dekar.

– Fra toppen av boligfeltet vil en når skogen er hugd ut, se nesten helt til Heimdal. Boligfeltet er sørvendt og det er god utsikt. Vi tror folk vil finne seg godt til rette her, sier Evjen.

I øvre del vil det komme noen eneboligtomter, og ellers i feltet blir det en blanding av rekkehus og eneboliger. Totalt kan det bli rundt 70 boenheter, forteller Evjen.

Over marin grense

LØWI eiendom ser så langt ingen skjær i sjøen når det gjelder boligfeltet.

– Området er forhåndsgodkjent til bolig i kommunedelplanen. Det ligger over marin grense slik at det ikke skal være kvikkleire her. Metrovannledninga går rett forbi, men vi kan bygge atkomstveien oppå ledninga, sier Løhre.

Muliconsult har fått oppdraget med å lage reguleringsplanen. Evjen forteller at firmaet hadde oppstartsmøte med Melhus kommune forrige mandag, og Winsnes legger til at det var positive signaler fra kommunen.

–Jeg sitter i kommunestyret, men jeg har selvfølgelig inhabil som politiker, sier Evjen.

Reguleringsplanen vil etter hvert komme til kommunestyret.

Boligbygginga på Kvål har lenge stått i stampe på grunn av kvikkleiretrøbbel og manglende midler til sikring, og når boligfelt over den marine grense nå kommer, regner utbyggerne med at etterspørselen kommer.

Les også: Bød 19 millioner for sentrumstomt på Støren

Skolekapasitet

Rosmælen skole har god kapasitet, og Melhus kommune har på sikt planer om å bygge ny barnehage. I påvente av at sikringsspørsmålet blir avklart, har kommunestyret vedtatt å bygge ny barnehage på Ler for å dekke etterspørselen i området Kvål-Ler. Ved Rosmælen skole er det barnehage, og det er også barnehage i Kvål sentrum.

Dessuten peker utbyggerne på at Nye Veier har lovt å starte i 2019 med bygging av firefelts motorvei fra Melhus sentrum til Kvål sentrum, og at dette vil gjøre det enda enklere å pendle til og fra Kvål for den som har jobb i nordlig retning.

– Det har vært noen forespørsler om tomter og leiligheter. På tomtene blir det ikke lagt inn klausul om hvilken boligtype en må velge. Jeg regner med at telefonen blir rød når det blir kjent at vi er i gang med feltet, sier Evjen.

Evjen forteller at valg av megler til håndtering av tomtesalget ikke er foretatt ennå.