Mens Krogstad og Estenstad ønsker å gå på en ny periode, har Jan Arne Bremnes (KrF) fra samme flertallsgruppe bestemt seg for å takke nei til renominasjon. Det gjorde Bremnes også for fire år siden, men valgte å gå med på en ny periode etter oppfordring fra partiet.

Arbeiderpartiet

– Jeg har sagt ja til gjenvalg ved å si ja til å stå på lista. Nominasjonskomiteen vil komme med et forslag til hvilken plassering jeg skal få, og det er partiet som bestemmer om jeg skal være ordførerkandidat igjen, sier Krogstad (Ap).

57-åringen ble ordfører for tre år siden etter at Arbeiderpartiet overraskende inngikk samarbeid med Høyre. Kristelig Folkeparti er også med i flertallsgruppa, og er et parti Arbeiderpartiet har samarbeidet med tidligere. Ved å sikre seg samarbeid med Høyre, fikk Arbeiderpartiet og Kristelig Folkeparti et solid flertall med 21 av 37 representanter i Melhus kommunestyre.

–Det har vært en interessant og givende å få være ordfører, og vi har fått til en god del gjennom samarbeidet som har vært. Jeg har stortrivdes som ordfører, og det har vært meningsfylt å få gjøre noe for andre. Det har vært et godt samarbeid med Stine Estenstad som varaordfører og med Jan Arne Bremnes som sitter i formannskapet. Det har vært et godt samkvem med opposisjonen, sier Krogstad.

Krogstad vil ikke avsløre om han synes at Arbeiderpartiet skal inngå samarbeid med Høyre eller ikke ved kommunestyrevalget neste høst, men han sier gjentatte ganger at det har vært et utmerket samarbeid med Høyre og at Ap, H og KrF har fått gjennom mange saker.

Høyre

Varaordfører Stine Estenstad (H) har også takket ja til gjenvalg, og 46-åringen forteller at hun er glad for at nominasjonskomiteen har vist henne den tilliten. Høyres nominasjonskomité ledes av Guro Angell Gimse, og har møte 20. august. Under dette møtet skal partiets ordførerkandidat velges, mens resten av lista skal velges i oktober.

- Det politiske livet har gitt mersmak, sier Estenstad.

I starten av perioden var det mye uro rundt samarbeidet, men Estenstad har inntrykk av at det er rolig i Høyre nå. Når det gjelder samarbeidet med Ap, sier Estenstad at det har vært utfordringer langs veien. Imidlertid har samarbeidet med Ap ifølge Estenstad, gått ganske greit og ryddig.

Kristelig Folkeparti

Jan Arne Bremnes (KrF) har altså bestemt seg for ikke å ta gjenvalg, og begrunner det med at han blir 67 år når inneværende kommunestyreperiode er over.

– Jeg har 16 år bak meg i politikken, og har gjort verneplikten. Pr. i dag er det ikke aktuelt for meg med en ny periode, sier Bremnes som også er leder for nominasjonskomiteen på fylkeshold.

Heller ikke i fylkestinget kan Bremnes tenke seg å sitte, og han sier at han har passet på å være såpass langt ned på lista for tidligere Nord-Trøndelag at han ikke ville komme inn på fylkestinget.

Når det gjelder samarbeidsklimaet i flertallsgruppa i Melhus, sier Bremnes at det har vært en god ånd.

– Det er ingen tvil om at skal du drive politikk, er det i ei flertallsgruppe du skal være, sier Bremnes.