I dag tirsdag pågår det forhandlinger om ordførervervet i Melhus, og nåværende ordfører Jorid Jagtøyen frykter at Høyre er i ferd med å gå til Arbeiderpartiet for et mulig samarbeid.

Da Trønderbladet ringte Ove Eggen og Stine Estenstad i Høyre samt Gunnar Krogstad og Einar Gimse Syrstad i Arbeiderpartiet, var det ingen av dem som tok telefonen. Ove Eggen opplyser i ei tekstmelding at han sitter i et internt møte i Høyre. Han er en av flere i Høyres forhandlingsutvalg.

- Vi har ikke hatt møte med noen, skriver Eggen i tekstmeldinga.

Jorid Jagtøyen jublet sent tirsdag kveld for gode tall for Senterpartiet, og trodde hun lå godt an til å bli gjenvalgt som ordfører.

- Jeg tror det blir spesielt for Høyre-velgerne om det blir samarbeid mellom Arbeiderpartiet og Høyre. Høyre-velgerne har ikke stemt inn Arbeiderpartiet, sier Jagtøyen.

I dag tirsdag tresker hun korn, og sier på telefon at hun har snakket med Høyre, Venstre, Fremskrittspartiet og Melhuslista for å høre om de vil være med i ei flertallsgruppe. Noe forpliktende svar har hun ennå ikke fått.

- Jeg skjønner at jeg ikke kan få noe svar nå, sier Jagtøyen.

Alle partiene hun har snakket med, sier at de skal ha møter utover tirsdagen.

Om Arbeiderpartiet

- Vi har ikke hørt noe fra Arbeiderpartiet, og vi har ikke snakket med dem. Det er veldig stilt fra deres side på sosiale medier. Jeg jobber fortsatt for at Senterpartiet skal være i posisjon, sier Jagtøyen.

Høyres ordførerkandidat Stine Estenstad uttalte natt til tirsdag at hun var skuffet over valgresultatet. Spørsmålet nå er om Høyre vil godta at Melhuslista som har en ordførerkandidat som kommer fra Høyre, blir samarbeidspartner.

- Vi må ha med Melhuslista for å få flertall, sier Jagtøyen.

Det har altså ikke lyktes å få verken Arbeiderpartiet eller Høyre til å besvare telefonhenvendelse fra Trønderbladet.

- Senterpartiet skal ha møte i ettermiddag, og jeg har fått beskjed om at de andre partiene skal ha møte senere i dag.

Kristelig folkeparti

Jan Arne Bremnes i Kristelig folkeparti er hemmelighetsfull, og vil ikke si noe om Høyre er med i forhandlingene.

- Vi har hatt samling i dag, og jeg vil at Gunnar Krogtad skal uttale seg, sier Bremnes.

Hvem som var med på samlinga, ønsker ikke Bremnes å si noe om.

Bremnes legger ikke skjul på at KrF ønsker systemskifte, og at Gunnar Krogstad (Ap) blir ordfører.

- Vi søker makt, og vi vil ha mest mulig uttelling. Kristelig folkeparti er ett av de mest pragmatiske partiene, tror jeg.