- Vi har fått veldig god hjelp fra et kriseteam fra Singsås sanitetsforening og vi takker naboene for hilsninger og støtte, sier Bjørn Kristiansen (58).

Reiste bort

Fredag kveld opplevde han og samboeren Heidi marerittet. De to hadde reist til Røros for å feire en 75-årsdag, og en var i huset for å passe hunden. Klokka 20.21 fikk politiet melding om at huset på småbruket  på Kotsøy brant.

- Han som skulle passe hunden, lå på sofaen for å se på fjernsyn. Så hadde han sovnet av og våknet av brannalarmen. Da var det røykfyllt i huset. Alt håp var ute, sier Kristiansen.

Les også: Om brannen

Røykskader

Hundepasseren kom seg ut, og Kristiansen sier at han ble kjørt til Orkdal sykehus med røykskader.

- Han ble skrevet ut i dag, sier Kristiansen.

Enheter fra brannstasjoner i Midtre Gauldal rykket ut, men huset var ikke mulig å redde. Tre biler gikk også tapt. De andre byggene på småbruket ble berget. Hva som kan være brannårsaken, har ikke Kristiansen noen teori om.

Kristiansen forteller at de ennå ikke har klart å dra tilbake til småbruket som de kjøpte for fire år siden ennå. De er fortsatt på Røros der 75-årsdagen skal feires i dag lørdag. Men det blir tungt å feire når tankene går til brannen.

- Jeg har ikke sovet ett sekund, sier Kristiansen.

Fikk krisehjelp

Han er svært takknemlig for hjelpa fra Singsås sanitetsforening og han forteller at han også har fått krisehjelp på sykehuset.

- Kriseteamet i Singsås sanitetsforening ringte og spurte om vi trengte hjelp, og de kom til Røros. Det er godt at det finnes mennesker som hjelper, sier Kristiansen.

I tillegg takker han naboene for hilsninger og støtte. Samboerparet er husløse etter brannen, og Kristiansen forteller at de har fått høre at det muligens ordner seg med husrom enten i Budal eller i Singsås.

Huset var fullverdiforsikret, men alt av bilder og kjære minner er gått tapt.

- Jeg tør ikke å tenke på alt vi har mistet, sier Kristiansen nedbrutt.

Kristiansen forteller at de ønsker å bygge nytt hus på eiendommen igjen.

Les også: Singsås-familie mistet alt de eide

Det er andre gang på kort tid boliger brenner i Singsås, og Singsås sanitetsforening trådte også til da en gård på Singsås brant i forrige uke.

Det var storutrykning med flere enheter fra Gauldal brann og redning samt ambulanse og politiansatte.
Brannen var kraftig.
Etter kort tid var mye av huset brent opp.