Lundamo og Ler Pensjonistforening og Hovin Pensjonistforening har tidligere slått seg sammen om sommerens pensjonistturer, noe som ble gjort denne gangen også. Turmålet i sommer var Gjetbergsvollen på Rørosvidda, til et koldtbord med varmretter på menyen.

Frokost på Støren

Første stoppen var allerede på Støren til en frokost før turen opp Gauldalen hvor det ble et par timers opphold på Røros. Den ble benyttet til forskjellige formål, som en butikkrunde eller rett og slett en avslapping over en kopp kaffe, før det ble kjørt til Gjetbergsvollen. Ved middagsbordet hadde man god tid, og etter desserten ble kaffekoppen tatt med ut i sommersola.

Det ble gått litt rundt omkring for å se og bli imponert over Rørosvidda før turen gikk over Tydal, ned til Selbu og hjem til Ler, Lundamo og Hovin. Noen få utflyttede fra disse stedene fikk stå av på Melhus hvor de i dag bor.

Humøret var ikke dårligere av det fine været, og bussturen gikk godt selv om det ble noen timer med innlagte stopper. Det ble fortalt historier, en og annen trønderskrøne ble servert og det var, nærmest selvfølgelig, sunget flere kjente fellesanger.

Et forholdsvis nytt medlem i Lundamo Pensjonistforening med oppnådd pensjonistalder var med for første gang. Han er ikke i tvil om at det blir flere. Et kanskje noe forslitt uttrykk om at alle var enige om, osv blir denne gangen litt omskrevet: Turen var bare fantastisk i sommersola.