Fredag fortalte en beboer i Høvdingplassen på Melhus at han var vitne til en mann med rullator som falt i miljøgata på Melhus og holdt på å bli overkjørt.

Les også: Julestemning i november

– Den eldre mannen skulle krysse et fotgjengerfelt, og han falt og ble liggende midt i miljøgata. Det var helt mørkt, og lysene i gata var ikke på, sier mannen.

Han gikk ut for å hjelpe mannen med å reise seg, og var vitne til at en bil nesten holdt på å kjøre over den eldre mannen som lå på asfalten.

Gatelysa var slokket

– Jeg forstår ikke hvorfor gatelysene var slokket. Det synes jeg er dårlig av kommunen. De kaller det miljøgate, og da skulle det vært lagt bedre til rette for fotgjengere som bruker gata, sier mannen på Høvdingplassen.

Årsaken til at gatelysa var slokket var julepynt med stjerner og lys som ble montert i lysstolpene på torsdag. Disse skulle ikke tennes før lørdag, i forbindelse med Jul i Melhus.

Driftsleder Torbjørn Thomassen i Melhus kommune forklarer at det brukes kontakter i toppen av hver stolpe til pynten, og at disse har samme strømforsyning som gatelysa.

– Pynten ble montert på torsdag, men vi tok en ekstra runde med liften på fredag for å sette i støpslene, slik at det bare skulle bli én kveld uten lys. Vi er klar over at lys i gata er viktig, og synes vi gjorde oss ekstra for det, sier Thomassen.

Likevel ble fredagskvelden mørklagt i Melhus sentrum. Thomassen sier det ikke er praktisk mulig å skille strømforsyninga til julepynten og gatelysa.

Har ikke mannskap på lørdag

– Er det mulig å revurdere når julepynten skal tennes?

– Det har vært et ønske om å tenne julepynten samtidig med julegrana foran rådhuset, og hvis ikke må pynten tennes på fredag. Det er ikke mulig for oss å ha folk ute på lørdag for å sette i støpsler i toppen av alle stolpene, sier Thomassen.

Han sier det har vært flere tilfeller de siste åra hvor gatelysa har vært strømløse, uten at det vekker sterke reaksjoner hos folk. Da har det skyldtes kortslutning.

Etter at det ble funnet feil på en stolpe nord i miljøgata, har lysa vært stabile, forklarer driftslederen. Han sier kommunen gjør så godt de kan med å holde miljøgata belyst, og at det er leit hvis det skjer uhell som skyldes mørklagt gate og uoppmerksomhet hos bilførere.

SLOKTE GATELYS: Årsaken til at gatelysa var slokket var julepynt med stjerner og lys som ble montert i lysstolpene på torsdag. Disse skulle ikke tennes før lørdag. Foto: ;John Lerli