Opptil åtte ganger kan det smelle i et fotgjengerfelt i miljøgata (Melhusvegen) når et kjøretøy passerer, forteller Svein Atle Berdal som bor i den nordlige delen av miljøgata i Melhus sentrum.

Hastigheten

Berdal mener at Melhus kommune burde gjøre noe med fotgjengerfeltene slik at det blir mindre støy for dem som bor langs gata, og han foreslår at hastigheten settes ned til 30 km/t.

- Det vil være smell i fotgjengerfeltene så lenge folk kjører 40–50 km/t. Fotgjengerfeltene er bygd for en fart på 30 km/t, sier fagleder Knut Forsmark i Melhus kommune.

Å fjerne kantsteinene som er lagt på hver side av fotgjengerfeltet for å minske støyen, mener Forsmark ikke er aktuelt.

- De er lagt der av hensyn til trafikksikkerheten, sier Forsmark.

Mange fotgjengerfelt

Antall fotgjengerfelt i miljøgata mener Melhus kommune er passende, og det må være så mange ifølge kommunen, for å ta hensyn også til framtidige kryssingspunkt.

Når det gjelder belysning ved fotgjengerfeltene i Melhus sentrum, sier Forsmark at det ikke er mulig å punktbelyse.

Les også: Ni fotgjengerfelt på E6

Virksomhetsleder Jakob Storrø opplyser at miljøgata er en fylkesvei, og at det er fylkeskommunen som må bekoste en asfaltering av gata.

- Asfaltering ligger ikke inn i fireårsplanen, men kan komme som punkt ved rullering av planen neste år. Det er ikke aktuelt med ferdigstillelse av miljøgata så lenge TOBB holder på med sitt boligprosjekt. Hadde vi hatt en sentrumsplan, kunne vi lagt inn som rekkefølgebestemmelse at utbyggere skal ta sin andel av oppgradering av området rundt miljøgata. Vi er ikke der, sier Storrø.

Les også: Hvem kan flagge i miljøgata?

Prosjektleder Asgeir Sandnes i Boligbyggelaget TOBB har tidligere uttalt i Trønderbladet at Melhus kommune burde gjøre ferdig miljøgata i den nordlige delen av Melhus sentrum.