- Vi er imot eiendomsskatt. Den er usosial og urettferdig, og rammer den enkeltes inntekt, sier Lisbeth Tiller (Frp) som sitter i Melhus kommunestyre og formannskap.

Øker grunnlaget

Tiller reagerer på at varaordfører Stine Estenstad (H) åpner for å ta en retaksering av eiendommer i Melhus og for å ta vekk sonene slik at Melhus ikke lenger har fire soner for eiendomsskatt. Endringene kan ifølge Estenstad føre til at Melhus får inn mer i eiendomsskatt. Inndelinga i soner fører til at for eksempel Hovin, Flå og Gåsbakken får lavere eiendomsskatt enn nedre Melhus.

Tiller viser til at Ap, H og KrF i en felles erklæring er blitt enig om at eiendomsskatten ikke skal økes denne perioden.

- Jeg håper at de ikke roter med eiendomsskatten denne perioden. Fjerner de sonene, blir det samme taksten over hele kommunen og det blir en skjult økning av eiendomsskatten. Fremskrittspartiet mener den skal bort, sier Tiller.

Tiller mener at folk rammes dobbelt opp.

- Først skatter du av inntekta. Kjøper du deg en bolig, betaler du dokumentavgift og så får du eiendomsskatt. Det er skremmende at eiendomsskatten skal holde kommunen oppe, opplyser Tiller.

Mer næringsvirksomhet i Melhus vil gi mer inntekt til kommunen, tror Tiller.

Innsparing

Rådmannen har vist til at eiendomsskatten er nødvendig når nye Gimse skole skal bygges.

- Vi vil ikke gå inn i en diskusjon om hvordan millionene fra eiendomsskatt skal spares inn, og jeg har ingen tall  å gi, sier Tiller.