Salget på melhusstanden på Matfestivalen i Trondheim var så godt at det gir mersmak. For første gang hadde matprodusenter fra Melhus egen stand på Matfestivalen.

– Det var mange stolte melhusbygger som besøkte standen under Matfestivalen, sier Hans Petter Øien Kvam, leder for Næringsforeningen i Trondheimsregionen, avdeling Melhus.

Bondens Marked

Suksessen skal nå følges opp, og konklusjonen etter et evalueringsmøte for Smak og Opplev Melhus der aktører innen kortreist mat og opplevelser har dannet nettverk, er at Matfestivalen neste år frister.

– Vi har også som mål at Smak og Opplev Melhus skal være til stede når Bondens marked kommer til Melhus 2. september. Dessuten har vi planer om at ureist mat fra Melhus skal være representert under Åpen gård på Øya videregående skole og under Jul i Melhus, sier Øien Kvam.

Ole Johan Granøien fra Melhus er den eneste fra Melhus som er med under paraplyen Bondens Marked, men Smak og Opplev Melhus skal være til stede 2. september også, forklarer Øien Kvam.

– Alle fra Melhus som var med på Matfestivalen, blir med 2. september. Det har vært et fantastisk engasjement rundt mat fra Melhus, opplyser Øien Kvam.

Under Matfestivalen kunne besøkende blant annet kjøpe festsodd, spekemat og ølkrisp.

Hjemkjøring

Hjemkjøring av kortreiste produkter en gang i uka er noe som næringsforeningslederen tror kan være ettertraktet.

– Mange vil ha ureist mat, og Oppstu gård har utkjøring av egg. Nå kikker vi på flere ulike måter å få produktene ut til folk, sier Øien Kvam.

Smak og Opplev Melhus innbefatter også Melhus bondelag, og bondelagsleder Jorid Jagtøyen forteller at det jobbes med å få etablert et butikkutsalg der folk kan bestille helgepakker.

– Målet er å få med enda flere i nettverket. Vi vet at flere har opplevelser å by på, og disse kan være tilbud om fiske, naturopplevelser og utleie av selskapslokaler, sier Jagtøyen.