Flere i Soknedal har vært uten nettforbindelse i sommer, og gravearbeider i forbindelse med ny E6 er påpekt som årsak. Beboere i Fagerlia fikk nettforbindelsen tilbake i slutten av juli. Stian Amundsen Anshus bor på Anshus i nærheten av Bakkgjæret, og erfarer at flere i området hans fortsatt er uten internett.

– Vi begynner å bli ganske fortvilet, og har gjort flere henvendelser til Telenor og Relacom. Det er litt håpløst når vi ikke får skikkelige svar. Det siste er en tekstmelding fra Relacom 14. august, der de skriver at feilmeldinga må utsettes på grunn av stor arbeidsmengde. I perioder har jeg vært i kontakt med Telenor flere ganger i uka, uten resultat, sier Stian.

Nett på mobilen

Han måtte skifte ut sin gamle mobiloperatør og gå over til Telenor for å få erstattet nettforbindelsen med utvidet mobilnett.

– Vi fikk heldigvis gratis mobildata, og kan fylle på etter behov. Men nett på mobilen erstatter ikke wifi-tilkoblinga vi har. Vi spurte etter mobilt bredbånd, men det fikk vi ikke, sier Stian.

Trønderbladet har vært i kontakt med Telenor, og informasjonssjef Roald Orheim beklager at abonnenter har vært uten nettforbindelse så lenge.

– Det er ikke holdbart i det hele tatt, og vi kan bare beklage. Vi har stor forståelse for at folk er avhengig av god nettforbindelse, og vil gjøre det vi kan for å få fart på prosessen, sier Orheim.

Det har vært mye graving i Soknedal dette året på grunn av ny trasé for E6. Bildet er tatt under en åpen dag i juni.

Kabelbrudd

– Hva er årsaken til at nettforbindelsen har sviktet?

– De tidligere bruddene er knyttet til en graveskade ved anleggsområdet der ny E6 kommer. Vi kan ikke si sikkert at dette er årsaken her, men mye kan tyde på det. Relacom har reparert noe, men det er tydeligvis ikke i orden for alle, sier informasjonssjefen.

Han har ingen oversikt over hvor mange som fortsatt er uten nettforbindelse i Soknedal.

– Vi har ingen alarmer på kobbernettet, slik vi har for fibernettet. Derfor er vi avhengig av at folk varsler fra for å få oversikt, sier han.

– Når vil dere gjøre noe med denne skaden?

– Vi drar ut for å sjekke i dag eller i morgen, og håper at det er reparert ganske snart, sa Roald Orheim torsdag formiddag.

Stian Amundsen Anshus sier han er glad for at det skjer noe med saken, men sitter igjen med en følelse av at det blir framdrift først når media kommer på banen.