Melhus kommunestyre avgjør  tirsdag om ungdomsrådet i Melhus, skal få 70.000 kroner for å kunne dra til vennskapskommunen Taveta i Kenya. Ungdomsrådet har vært der tidligere, og ønsker å fornye avtalen med Naimas barnehjem.

Reisekostnader

De 70.000 kronene skal dekke reisekostnaden for fire medlemmer av ungdomsrådet og to voksne. Resten av kostnadene med turen skal ungdomsrådet dekke av midler rådet har, og den enkelte skal selv dekke utgifter med vaksine og skyssen til og fra Værnes ifølge forslaget fra barne- og ungdomskonsulenten.

Ungdomsrådet har innledet samarbeid med flere grupper i Taveta, og har hatt særlig fokus på arbeid for funksjonshemmede ungdommer og på barnehjemmet. Avtalen ungdomsrådet har, går ut i desember. Den nye avtalen skal gjelde for tre år, og innebærer en forpliktelse om at ungdomsrådet bidrar med blant annet økonomisk støtte. Ungdommene skal også jobbe i barnehjemmet som har 21 barn.

Formidling

Melhus formannskap anbefaler kommunestyret å innvilge støtten på 70.000 kroner. Jan Frode Hatlen (V) foreslo i formannskapsmøtet at ungdomsrådet forplikter seg til å formidle erfaringer og innhold i en eventuell samarbeidsavtale til kommunens øvrige skoleungdom, og dette ble enstemmig vedtatt.

Les også: Samlet inn sportstøy

Les også: Regjeringa kuttet pengehjelp til kommunale reiser

I mange år har Melhus kommune hatt et samarbeid med Taveta, og en rekke kommunalt ansatte samt politikere har vært i Taveta.

Les også: I bresjen for opprop for internasjonalt arbeid