Mange av ungdommene her i Melhus sitter kanskje hjemme om sommeren og kjeder seg. De har kanskje ikke noe å finne på eller så bor de langt unna sentrum, men Melhus kommune har en løsning, nemlig Sommer i Melhus. Kommunen har mange forskjellige aktiviteter å velge i mellom.

Her er noen aktiviteter i regi av Melhus kommune i sommer. Kulturkonsulent Marit Grendal og kulturskolelærer Ann Helen Singstad har kommet med noen tips:

Fifa-turnering

En gratis turnering der alle sammen kan komme inn og spille fotballvideospillet Fifa. Dette finner en på Melhus bibliotek i perioden 7.-11. august.

Gratis filmkurs

Filmbussen er et gratis filmkurs som anbefales sterkt av Kulturskolen i Melhus, for ungdommer med filminteresse fra 13 til 18. Kurset varer i to dager fra 28.–29.juni. I dette kurset lærer man hvordan man lager en film. Du trenger ingen erfaring for å være med, og filmbussen bruker godt og utstyr med høy standard. Du trenger ikke å ha med noen ting til dette arrangementet, men det er lurt å ha en god ide til hva du vil lage film om.

I kurset får du lære deg hvordan man skriver manus, filmer filmen og hvordan du redigerer den. Under kurset snakkes det og det diskuteres om film og hvorfor film er så bra. Påmeldingsfristen er til 21. juni for de som er interessert. Kurset befinner seg i Melhus rådhus.

Fra tidligere besøk av Filmbussen Foto: Gunn Heidi Nakrem

Band og sirkuskurs

Det er ikke bare filmkurs du kan melde deg på, det er også band og sirkuskurs. Bor du i nærheten er du heldig for sirkuskurset og bandkurset foregår på Eid skole 26. og 27.juni og er for alle fra 10–18 år. Ikke trenger du noe erfaring med sirkus, men det å være bevegelig og tøyelig er lurt.

Har du lyst å prøve deg på å spille i band, er bandkurset for deg. Kurset varer fra 26 til 27.Juni på Eid skole og det er gratis.

Eid skole er nemlig valgt slik at ungdom i området får en aktivitet eller noe å holde på med.

I februar var det også bandkurs. En del av kurset var i underetasjen til Melhus rådhus. F.v. Nicolai Blekesaune, Håvard Jacobsen, Ragnar W. Kjøsen, Jørgen K. Teksten, bak Marte Lium Grønn-Hagen, Una Leijenaar Oksnes, Ruben Strøm Ølstøren, Marius Eide Stjern, Einar Johannsson og Frei Cornelius Ekker Stenvig. Foto: Gunn Heidi Nakrem

Mange forskjellige aktiviteter

Mandag og torsdag i de to første ukene i juli er det aktivitetsdag på Øver Borten gård. Her kan barn og unge bli med på aktiviteter og andre påfunn på gården. Arangementet har ingen aldersgrense, men barn under 6 år må ha med en foresatt.

Det er mange andre aktiviteter å melde seg på som matlaging der du enten kan bake brød og søtbrød 27. juni, eller så kan du lage meksikansk buffet 29.juni. Du kan også melde deg på et gratis kunstverksted, som er 14.08.23, 15. 08.23 og 16.08.23, eller så kan du stikke innom fritidsklubbene på Korsvegen, Lundamo og Potten.

Har du et spesielt talent som du vil vise fram er torsdagsscenen, noe du kan melde deg på. Det er åpent for alle å se på og det starter klokka 18 den 22. juni.

Kino

Det vises en rekke filmer på kino i kultursalen for ungdommer og barn. Det vises filmer som «Birk og Magna», «Gruvens mørke hemmelighet», «Den lille Havfruen» og «Karsten og Petra – Gullringen fra Atlantis». Hvis du ikke er spesielt glad i film, så kan du dra på biblioteket som er åpent hele sommeren for dem som vil lese.

Sommerkroppen

Vil du opprettholde sommerkroppen, så er trening på 3T noe for deg. 3T tilbyr nemlig ungdomstrening i ukene 26, 27, 31 og 32.

Sommerskole hos danseskolen Melhus Onstage er et tilbud som gis til barn fra 6–12 år. Dette er et heldagstilbud, og barna er der fra mandag til torsdag og påmeldingen koster 990 kroner.

– Påmeldingene og mer informasjon om Sommer i Melhus finner du på Melhus kommunes nettside, forteller Grendal.