- Venner av ... har dratt i gang minnesamværet. Det gjør vi fordi han var en omgjengelig fyr med mange venner. Vi kan få være lei oss, og kan sørge sammen, sier Marianne.

Marianne var den første som kom til minnesamlinga utenfor boligen til mannen i 30-årene som onsdag ble funnet død, og hun forteller at hun kjente ham godt.

Blomster og lys

Venner av mannen i slutten av 30-årene la ut melding på Facebook om at det søndag ettermiddag skulle være minnesamling ved boligen på Ler, og mange møtte opp. De kom gående fram til boligen ved Fremovegen, og politiet sørget for å varsle trafikanter om at farten burde holdes nede. Det er verken gang- og sykkelvei eller veiskulder langs Fremovegen. Mannen i 30-årene leide boligen der han ble funnet død.

Eiendommen er fortsatt avsperret, og bevoktes av vaktmannskaper. Ingen fikk derfor gå fram til selve boligen for å legge blomster der, og i stedet ble lys og blomster satt ned i veikanten.

De frammøtte holdt rundt hverandre, og flere gråt. Til slutt sang Julie Stokke. Etter en knapp time var minnesamlinga over.

Var uventet

Marianne forteller at venner og bekjente fra Melhus og nabokommuner kom, og at hun hadde med hilsninger fra venner som ikke kunne komme. Hun har også omsorg for de pårørende til mannen i 30-årene.

- Hva enn som har skjedd, gir det ingen rett til å ta en annens liv, sier Marianne.

Marianne forteller at bortgangen til mannen i 30-årene var uventet.

- Når han gikk bort så tragisk og på en så brutal måte, blir det mange rykter, sier Marianne.

Grusomt og meningsløst

Rose Mari Yttergård Strand kom sammen med Kåre og Henrik Yttergård Strand samt Tor Kristian Bakke. De omtaler seg som venner av mannen i 30-årene.

- Det er grusomt og meningsløst det som har skjedd, sier Rose Mari.

Tor Kristian forteller at mannen i 30-årene var en fantastisk god venn.

- Dødsfallet er helt forferdelig. Det er veldig bra at vi kan ha minnesamvær her, sier Tor Kristian.

Rose Mari legger til at det store oppmøtet viser hva mannen i 30-årene betydde for mange.

Les også: Ville skjerpe siktelsen

Politiet fortsetter etterforskninga av det mistenkelige dødsfallet. Av hensyn til etterforskninga har politiet ikke villet fortelle hvordan mannen i 30-årene døde. En 26-åring fra Melhus er siktet for drap, og ble lørdag varetektsfengslet i to uker med brev- og besøksforbud. En annen person er også pågrepet og er blitt siktet for grov kroppsskade. Sistnevnte er ikke fengslet.

Lys ble tent i veikanten.
Folk tok rundt hverandre og sørget sammen.
Marianne hadde med hilsninger fra dem som ikke kunne komme til minnesamværet. Foto: Gunn Heidi Nakrem
Tor Kristian Bakke, Henrik Yttergård Strand, Rose Mari Yttergård Strand og Kåre Yttergård Strand ville minnes vennen som døde fra dem. Foto: Gunn Heidi Nakrem
Julie Stokke (t.v) sang, noe som de frammøtte opplevde som ekstra gripende.