UTSTILLING: På lørdag holder Budal husflidslag en utstilling for sitt prosjekt på Budalsstolen. Det blir utstilling av stoler, foredrag og kaffe- og kakesalg.

Utstilling på lørdag

Lørdag 3. mars tar de en oppsummering over prosjektet, med å arrangere en utstilling og koselig dag på Budal flerbrukshus.

I tiden etterpå har de jobbet aktivt med å blåse nytt liv i den gamle tradisjonen. De startet med en liten utstilling på seterfestivalen Setersmak på Storbekkøya museumsseter i 2016. Utover høsten fortsatte de arbeidet med å spre ordet. I oktober samme år gjennomførte de en registreringshelg, hvor folk fikk komme med sine stoler.

Kurs i å lage stol

Et viktig mål med dette prosjektet, har vært å holde kurs i hvordan man bygger Budalsstolen. I fjor høst gjennomførte de det første kurset.

KURSHOLDER: John Tovmo produserer håndlagede Budalsstoler, og var den som holdt det populære kurset for åtte personer i fjor høst. Til våren holder han nytt kurs. Foto: Gunn Heidi Nakrem

– Der var det åtte nye som fikk lært seg håndverket. Det var så stor interesse for kurset, at vi setter opp et nytt kurs nå i vår, forteller Storlimo.

Foredrag og utstilling

På utstillingen på flerbrukshuset skal de vise frem en del av de stolene de har fått registrert. I tillegg kommer Jon Suul, som tidligere har jobbet i Kulturminnefondet. Han skal holde et foredrag om trønderske stoler. De skal også dele ut kursbevis for dem som fullførte kurset i fjor høst. De nye stolene de laget under kurset, skal også vises frem denne dagen.

– Og så blir det så klart masse kaffe med mye godt attåt. Vi håper det blir en trivelig dag, sier Eva Storlimo.